|
Дали би се вратиле во Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 2930313233 39> |
Автор | |
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не морате,требни ни сте,останете таму ве молам,доволно заебано е и без вас.
|
|
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|
Тречи
Сениор Царевићот Регистриран: 22.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 414 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мојата професорка по историја да е жива и здрава уште 100 години викаше за дијаспората.
Австралиец: Јас сум толкав патриот што кучето ќе го крстам Гоце! Новозелкарец:Ќе донирам 1 долар за изградба на црква,абе мислата е битна нели. |
|
Книге децо книге......
Речи свима ко си,не штиди се своје вере,и буди поносни син Православја! |
|
ZoraNaSlobodata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе селани неизживеани,по прост свет во Мариово нема.
|
|
|
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
Јордан Шумарот
Сениор Регистриран: 08.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 230 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕ се смеј... во право е....
И да дојдет, само зијан мојме да сме...лол Позз |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Цццццц се ујдисавте со вашиве муабети, ова било она било, интересно што обработувате стереотипи на иселеници.
Ќе си се насмеам под мустаќ лај бе Гоце лај Изменето од GlenKlouz - 02.Март.2009 во 13:47 |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
ZoraNaSlobodata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bora Corba - Gastarbajterska pesma
Osecam se ko poslednje govno A to skrivam i cuvam ko tajnu Samo cutim, a glasno bi psovno Oj, Frankfurtu, jebem li ti Majnu Ne izlazim, samo kuci sedim Vredno sljakam svoje dane radne Svaku marku gledam da pristedim Jedva cekam da subota padne Kad subotom narodnjaci dodju Ja na vratu okacim kravatu Pa izvedem sebe i gospodju I ponesem celu svoju platu Kada cujem zvuke rodnog kraja Ja se onda otkacim do jaja Kad muzika kolce mi zasviri Praziluk mi iz dupeta viri Pijem pice, jedem cevapcice Sa kosulje pokidam dugmice Pevaljka se malo razgoliti Celo drustvo markama je kiti ... U nedelju, u podne se budim Da se bilo cega setim ja se trudim Samleven sam ko mleveno meso A mozda sam cak i zenu kreso |
|
|
|
Командантица
Сениор Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе вие ги исмевате нив, а пак тие вас шо сви останале во вакава да не речам ..друпка..(извинете на изразот),..тие биле паметни шо порано ја киднале оттука,..кому му е гајле за вашиот патриотизам, сигурно Гоце и Даме не се превртуваат за иселениците во гробот сега..
|
|
..Живеам за да умрам..!
|
|
Biolica
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zaminaja moite za da imame podobro utre i jas i sestrimi , deka tatkomi cel zivot vo Volvo kreval haubi daleku od doma za nas da nie dobro ne go praj nego voopsto kopuk. Troshele diasporcive , so znam bagi eftina e Mk za da mozam mnogu da trosam a znajs nekoj ponasanjeto kon nas diasporcite go ragaat ponasanje kon vas , kolku i da saka´me da sme slicni ne sme ama ima edna bitna razlika nie sme se naucile da sme tolerantni so sekakov narod i toa do negde ne pravi po harmonicni luge , ako ve praj srekni plukajte po nas , mene mie gajle ne mi go polnit friziderot vaseto mislenje za nas.. Изменето од chuchuliga - 02.Март.2009 во 20:43 |
|
OUST
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6653 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како што има и тука неписмен и припрост народ, така има и меѓу нив. Во никој случај не може да се генерализираат работите и сите иселеници да се стават во еден кош па по нив да се плука!
|
|
ZoraNaSlobodata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еј,јас сум првиот што е против генерализација,ама па овие иселениците му разубедуваат за многу работи...
|
|
|
|
OUST
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6653 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас не викам дека нема меѓу нив, онакви какви што кажа ти, но не е во ред да зборуваш воопштено за сите, затоа што јас познавам луѓе што воопшто не се такви
|
|
ZoraNaSlobodata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во право си.Моето тврдење повеќе може да се однесува на емигрантите од пред 30-тина,40 години.
|
|
|
|
OUST
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има и сега многу такви, што забораваат брзо од каде потекнуваат и каде живееле пред да заминат, ама тоа се приказни за себе...
|
|
Внеси реплика | страница <1 2930313233 39> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |