|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика | страница <1 4849505152 138> |
Автор | |
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Седам...Пред мене пијачка недопиена.Луге околу мене,а јас не ги гледам,не ги слушам.Чекам...Во исчекување сум...Ќе дојде.Ќе се појави.
Борба меѓу разумот и срцето чувствувам,а знам,пак срцето ке победи.Разумот се буни,што ако дојде,нема да можеш да го допреш,а срцето му се насмевнува благо,ама ке го видам.Па што ако го видиш?Нема да можеш да го гледаш!Ама ке му украдам по некој скриен и сладок поглед.Па што?Зар со погледи се задоволуваш?А зошто да не,зар допирот повеке значи од погледот?Зар љубовта треба да се допира? Доаѓа...Срцето почнува да чука,и не слуша повеке ни збор од тоа што разумот сака да го каже,а и зошто да слуша,тоа си знае.Ти си тој кој го буди секогаш,во секое време. Поминуваш како покрај мене,како да не постојам,незаинтересирано,а јас знам дека и тебе ке ти излезе срцето од гради.Ти украдов поглед.Желбата твоја се чита во очите...Гледаш.Бираш маса.Седнуваш на позиција од која совршено го гледаш секое делче од моето тело,а погледот само ако го подигнеш почнува да плива во моите очи.полно е,а само јас и ти сме.Немо се разбираме од оваа далечина,свесни само за нас. Ме води внатрешен глас,и знам дека си тоа ти.Станувам,со цврст чекор,исправена,горда,одам накај тебе,ама не те гледам.Се приблизувам до твојата маса,и за миг те погледнувам.Се вкрстуваат искри,грмотевици ја параат секундата,оган ги жари образите...Те поминувам,а знам дека погледот твој го прати секое мое движење,секој мој чекор... Се враќам пак назад.Ме пече погледот твој кој го мери секој мој сантиметар,и се задржува на деловите кои знаеш така добро да ги милуваш.Седнувам возбудена,полна со страст.Нозете сами сакаат да се шират,небаре сме сами,голи и сега е моментот кога треба да се споиме во едно.А ти се правиш дека не ме гледаш,а знам дека го пратиш секое мое движење.Го креваш погледот.Замаглен е,полн со страст,желба и стоиш така со поглед залепен за мене.Очите ме печат од силината на електрицитетот кој доаѓа од кај тебе,телото се грчи од желба за усните твои,а нозете се борат со желбата да станат и да се привијат околу тебе. И одеднаш стануваш.Заминуваш.А јас останувам на истото место.Немоќна да станам.Среќна сум.Те видов. Изменето од butterflyM55 - 09.Јануари.2009 во 07:57 |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga se pojavi, bese peperutka, sega e zvezda
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога те нема
ми недостигаш Кога си тука брзам за да те прегрнам А ти си толку зафатен и не ги гледаш рацеве кои се шират за тебе Чекаат да паднеш во прегратка топла Но ти не го правиш тоа Како да се плашиш Бегаш...Зошто? Зар искриве во очите мои не ги гледаш? Тие се мило знак Нишан кој ти го остави го врежа длабоко во нив. Не плаши се сонце Нема да те угуши љубовта моја Едноставно.... Јас само те сакам и не барам ништо за возврат Само една мала насмевка на лицето твое и среќа да светне во очите твои. |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Blazesi mu na toj sto e toj
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Те гледам ѕиркаш понекогаш
и како да имам магнет за тебе редовно те факјам кога си тука И за миг заминуваш се губиш,за да се појавиш пак набрзо,за кратко време. А секое твое појавување Секое твое ѕиркање, како да е ѕиркање во душава моја како да е поттик за мислава моја И се раѓа нова творба. Затоа знам.... Ти си музата моја. |
|
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мирис на расцветани дрвја
ммммммм...... Среде зима,мирис на пролет ми мириса во мислите сеќавањето на тебе. Паметам дека и ти имаше мирис на рана пролет, јорговани помешани со мирис на тутун,цигари. Тоа си ти...сонот мој ке те одсонувам ли некогаш се прашувам,а и сама си знам го знам одговорот на неизреченото прашање. Никогаш...Засекогаш ке бидеш пролетта во мене. Изменето од butterflyM55 - 09.Јануари.2009 во 22:46 |
|
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ние сме само обични јавачи на бура мило
Се качуваме неспремни за се она сто следува очекуваме дека ке не понесе елан а откриваме дека само страв е во прашање. кој е посилен дусичке моја бурата или ние? Ние сме мило,само обични јавачи јавачи на бура, а сепак сме посилни од неа Ние сме тие кои ја јаваат Ние сме тие кои ја водат во одреден правец во одреден миг. Таа нас не не управува, ние неа ја управуваме, а сепак грешки правиме Не брзај душиќке моја мала не брзај,времето е пред нас а ние по него Ќе го стигнеме еднаш ќе го фатиме цврсто рацете и нема да му дозволиме да ни побегне оти тоа ќе е само наше и ничие. Оти тоа само нам ке ни припадне Кога,тогаш не е важно времето Важни сме ние и љубовта. |
|
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лебдам низ просторот сив.
Магла насекаде се раширила. Сивилото плете шал околу мојот врат. Капа за мојата глава. Прекривка за моето тело. Ме стега како обрач. Ме гуши и ме дави. Не дозволувам.НЕ! Не си семоќна ти темнино. Појака сум од тебе. Мислиш дека ти верувам?НЕ! Секое твое попуштање. Секое твое пројавување на зрак. На светлина,знам што е. Пак сакаш да ме залазеш со својата слаткоречивост. Пак сакаш да ме прелазеш. Но не ти успева веке.Знаеш? Си знаеш ти добро. Не допира дио мене веке. Не допира твојата прклета светлина. Те познавам,те научив добро. Секој зрак од твојата светлина. Крваво го платив со темнина. Децении од темнина сива,црна. Сонце носам во себе. Не ми требашсо своите лаги. Светлината си ја носам. Длабоко во себе,скриена. Скриена беше,веке не. Сега ја подарувам секому. Секому кому му треба. Иа ти!Ке згаснеш полека. Те уништувам засекогаш. |
|
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Си се сокрил под штитот.
Мислиш нема да те откријам? Мислиш нема да допрам до тој камен од срце? Се лажеш себе и мене. Како знам? Знам.Совршено добро знам. Некоаш и јас бев една bitch Која се криеше под оклопот Да бев,што се ѕвериш? Па тоа беше само маскаНе бев јас. Навидум bitch,а всушност... Обичен мал смртник. Се плашев да живеам, Да си кажам што сакам, Да мислам што сакам, Да сакам што мислам, Да сакам што посакувам... Но веќе не! Пред тебе стојам јас Совршена,прекрасна,нежна... Жена.Жена која сака. Сака да биде сакана. не со збор,не со допир. Со душа мило,со душа. Ја имаш ли ти за мене таа душа? |
|
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mozam samo nemo da komentiram ostanat bez zdiv peperutke
Изменето од zbunet - 10.Јануари.2009 во 14:27 |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Andjelina, ma daj zemi se so mene, do koga ke te molam
|
|
Дак
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Измамени од Ерос...Се играа две сенки,полниот месец ги осветлуваше нивните голи испотени тела.Со секоја нова капка пот блажена воздишка ,испреплетено со нежен крик,крик од длабочини на љубовен повик.Сочни,слатки сокови,набрекнати изгризани усни од немилосрдни бакнежи кои се топеа од врелина. Предигра...Се играа две сенки,игра на љубовта.Ѕвездите им намигнуваа,трепераа со секој нивен трепер на телото,трепереа како бамбус на благ ветрец,нишајќи се како да сака да го допре другиот бамбус. Магија,волшебство од љубов.Самовили сокриени под расцутениот багрем скришум им пее песна,го играа нивниот танц,попрскуваајќи ги им фрлиа клетва вечно да се љубат од љубов да не к*ртулат. Сега ,проколнети неможат да се разделат,неможат да престанат да се љубат,љубовта е нивното име, врежано е во ѕвездите,во реката која желно ги чека да се измијат од љубовен потт,земјата која тука плодна е. Оваа не секс,оваа е љубов...да сексот ги задоволува физичките тела,потреби... оваа е нешто по возвишено од сексот,без љубовта се е некако празно,алка која недостасува. Токму љубота е тоа што е потребно...со љубов се раѓа нова љубов,семе на љубовта создава нов живот. Љ У Б О В Даница Петровска„08“ |
|
Љубов и само љубов
|
|
Внеси реплика | страница <1 4849505152 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |