|
МАКЕДОНСКИ НАРОДНИ ПЕСНИ |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 03.Јануари.2009 во 19:32 |
значи...батали турбо-фолк
дајте ги тука стиховите на преубавата македонска народна лирика СИ ЈА ЦЕНИМЕ ЛИ ДОВОЛНО??? |
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еве јас ќе ја почнам темава малку тенденциозно и самобендисано
Кате, Кате лично моме, ај, стори се едно пиле. Па прелетај ја болката, да разбериш времињата. Да разбериш времињата, колку време се љубевме. Колку време се љубевме, и на крајот не се зедовме. |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa vakva tema vekje ima vo muzika ....... pesmarica na MKD narodni pesni .......... ili anastea e ima izbrisano ?
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
АЈДЕ ДАЛИ ЗНАЕШ ПАМЕТИШ МИЛИЦЕ АЈДЕ ДАЛИ ЗНАЕШ ПАМЕТИШ МИЛИЦЕ КОГА СИ БЕВМЕ МАЛЕЧКИ ДЕЕЕЈ КОГА СИ БЕВМЕ МАЛЕЧКИ МИЛИЦЕ АЈ КОГА СЕ ДВАЈЦАТА ЉУБЕВМЕ АЈ КОГА СЕ ДВАЈЦАТА ЉУБЕВМЕ МИЛИЦЕ ВО ЧИЧОВОТО ГРАДИНЧЕ ДЕЕЕЈ ВО ЧИЧОВОТО ГРАДИНЧЕ МИЛИЦЕ АЈ КАЈ ШАРЕНИТЕ ЦВЕЌИЊА АЈ КАЈ ШАРЕНИТЕ ЦВЕЌИЊА МИЛИЦЕ ТРЕНДАФИЛ ЦВЕЌЕ ЦУТЕШЕ ДЕЕЕЈ ТРЕНДАФИЛ ЦВЕЌЕ ЦУТЕШЕ МИЛИЦЕ АЈ НА ГРАДИТЕ ТИ ПАЃАШЕ АЈ НА ГРАДИТЕ ТИ ПАЃАШЕ МИЛИЦЕ ТИ НА СКУТОТ МИ СПИЕШЕ ДЕЕЕЈ ТИ НА СКУТОТ МИ СПИЕШЕ МИЛИЦЕ АЈ ТОГАШ ТИ ЛИЦЕ ЦЕЛУВАВ АЈ ТОГАШ ТИ ЛИЦЕ ЦЕЛУВАВ МИЛИЦЕ ЛИЦЕ ТИ БЕШЕ СПОКНАТО ДЕЕЕЈ ЛИЦЕ ТИ БЕШЕ СПОНКАТО МИЛИЦЕ АЈ НА СРЦЕ ОГАН ТИ ГОРЕШЕ АЈ НА СРЦЕ ОГАН ТИ ГОРЕШЕ МИЛИЦЕ ТИ МЕНЕ ЖАЛНО МЕ ГЛЕДАШЕ ДЕЕЕЈ ТИ МЕНЕ ЖАЛНО МЕ ГЛЕДАШЕ МИЛИЦЕ АЈ ОД ОЧИ СОЛЗИ РОНЕШЕ. IMAM TETKA MILICA ... NA NEA I JA POSVETUVAM ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JA IMA TEMATA ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znaci , ne e zatvorena ? ..... se prasuvav kade da pisuvam , zatoa
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OVDE KAKO STIL NA ZIVOT ... TUKA SO GOLEMI EMOCII ... A VO PESNARICATA NA MAKEDONSKI PESNI .... TAMO TEKSTOT ... PO MOZNOST I HARMONIJATA ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sakas da kazes , tuka svirka a tamu tekst
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mi e gajle ako ja ima
Кога си тргнав в' туѓина Дафино либе, Дафино крај твојте порти поминав, мој галабе и солзи проронав. Откажуваш ли либе откажуваш од твојта верна си љубов думите да си ги приспомниш, мој галабе назад да се вратиш? Вашиот чаир да пламни и вашата куќа да изгори и твојто ангелско лице, мој галабе во мојве раце да падни. |
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
TAMO AKORDITE I TEKSTOT ... OVDE SOFT_SOUL_TEXT ZAJDI ZAJDIIIIIIIII .... JASNOOOOO SONCEEE.... ZAJDI POMRACISEEEEEEEEEEE... I TIIIIIIII... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јовано, Јованке
крај Вардарот седиш, мори бело платно белиш бело платно белиш, душо сè нагоре гледаш. Јовано, Јованке јас те тебе чекам, мори дома да ми дојдеш а ти не доаѓаш, душо срце мое Јовано. Јовано, Јованке твојата мајка, мори тебе не те пушта кај мене да дојдиш, душо срце мое Јовано. |
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој ќе ме чуе да пеам
тој мисли јас тага јас немам. Јазе си пеам веселам тагите да ми поминат. Оздола иде либето со двајца верни другари либето ми беше трендафил другари беа гранчиња. |
|
-B-lue E-yes-
Сениор Регистриран: 16.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 111 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мојата најомилена...Калино Моме
Назад, назад, Калино Моме Немој да одиш по мене... Кај нас си има висока гора Не ќе можеш да ја поминеш Кај нас си има висока гора Не ќе можеш да ја поминеш Ќе се сторам јас сокол пиле И пак кај тебе ќе дојдам Гора ќе прелетам Кај тебе ќе дојдам Вечно твоја ќе бидам Гора ќе прелетам Кај тебе ќе дојдам Вечно твоја ќе бидам И после има за длабока река, па за убава жена, али ме мрзи да пишувам |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јано мори, Јано леле, севдалино,
моја росна, Јано мори, детелино. Ај, моја росна, Јано мори, детелино. Поминуваш, Јано мори, заминуваш, нит' ми збориш, Јано мори, нит' се смееш. Ај, нит' ми збориш, Јано мори, нит' се смееш. Те прашает, Јано мори, мајсторине, шо им готвиш, Јано мори, за вечера. Ај, што им готвиш, Јано мори, за вечера. Кад баница бегу море, ил' кокошка, ова вечер, бегу море, рудо јагне. Ај, од две мајки, бегу море, задоено |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |