|
Историја и учење на Баптистичката Црква |
Внеси реплика | страница <1 456 |
Автор | ||||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
За Смит и неговите лудории зборувајте им на Смитовците, јас сум си Христијанин. Мене за Христос зборувајте ми!
|
||||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Алдра, за Христос ти зборуваме во другите теми, а за историјата на христијаните во истоимената тема. Овде темата е за баптистите. Можеби некој го интересира оваа деноминација, па да знае како настанала. |
||||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Јас реагирав затоа што бев споменат претходно, па чувствував обврска да реплицирам.
|
||||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Kaj Evangelos I Drugite Baptisti da ni Objasnat ova cudovo za Smit so go procitav i Baptistickiot Pat.
|
||||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
||||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Мене многу ме интересира, како тоа тројца изворни - Рита, Изворен и Евангелос, кои што тврдат дека исповедаат иста “библиска“ вера, и дека Го имаат Светиот Дух Кој им открива како да се толкува Светото Писмо, имаат различно толкување на случајов. Имено, Рита и Изворен велат дека оние кои не се христијани, а имаат добри дела, ќе горат во пеколот, додека Евангелос вели дека не знае.
Малку е чудно ова „изворново“, ме збунија, едните „изворни“ велат дека за таквите нема спасение, а „изворниот“ Евангелос вели дека не знае (или има)? Очигледно „изворната“ вера не е толку извона колку што се претставува! Заклучок: Баптистите и покрај тоа што велат дека ја исповедаат вистинската вера, сепак ниту нивните учења измеѓу не им се совпаѓаат. Изменето од Maran Ata - 02.Октомври.2009 во 08:41 |
||||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ја прочитав темава сега од првата страница.
Имам чувство како сами со себе да си разговарате. Ако некој не сака да ви одговори, тоа си е негово право. Изменето од maria_magdalena - 02.Октомври.2009 во 09:22 |
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Кој не сака да одговори - нека не одговара, ама може некој сака да си прави муабет сам со себе
Или мислите дека луѓе кои не „разговараат“ на форумов, не ги читаат темиве? Па ете, нека се запознаат малку и со баптистичката „изворна“ деноминација |
||||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||||
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Многу работи се кажани за темава во претходните 6 страни,зар нема некој кој има слични или исти ставови(еве немора да е деклариран баптист) да каже дали е ова се e точно?!
Изменето од ahmar1 - 02.Октомври.2009 во 14:09 |
||||
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ќе почекаме...
|
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
Внеси реплика | страница <1 456 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |