|
Вештачко оплодување: ДА или НЕ? |
Внеси реплика | страница <1 34567> |
Автор | |
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da ne ve "strefi" toa,...pa,..togash ke kazete,..da ,..ili ,..ne!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
defma
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 716 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако немам друг избор, секако дека би одела на вештачко оплодување и посвојување.
Изменето од defma - 16.Ноември.2008 во 09:31 |
|
Storm2
Сениор Регистриран: 07.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 432 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
IN VITRO E GOLEM RIZIK DA SE RODI DETE I DA NE SE RAZVIVA PRAVILNO.
POSVOJUVANJE DECA E NAJDOBRO ! JAS BI POSVOIL SAMO DA SUM SO NEKOJA SO SLICEN STAV ! |
|
Дак
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За првиот твој пост...Да јас сум страствен пушач-за жал и сум пробала од се и сешто,но неиде Мислам дека секоја болест доаѓа од потсвест,ако потсвесно и сугестивно некој делува на мене и да немам никакви предиспозиции јас и ќе се разболам...настојувам потсвесно да мислам на добро...само никако неможам потсвесно да го оставам цигарето оти моето Јас не сака... POSVOJUVANJE DECA E NAJDOBRO ! Е,оваа е добро решение,ем ќе се спаси некое кутро дете кое од разни причини е оставено и е без родители |
|
Љубов и само љубов
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најважно од се’ е да се сака да се има дете...секој начин е за поздравување...доколку неможе по природен пат,зошто да не се проба и со вештачко оплодување? Многу е погрешно мислењето дека со вештачкото оплодување ризикот по плодот е поголем...апсолутно,начинот на оплодувањето нема никаква врска со понатамошниот раст и развиток на ембрионот...
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
познавам неколку жени кои долги години немаа деца....па со вештачкото оплодување се усреќија...... и децата се сосема здрави кога би знаела дека постои можност ако неможе природно да добијам дете со вештачко оплодување...би пробала |
|
ladyzaki
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas se lecam od sterilitet veke 9 godini i ovie gorenavedeni tvrdenja nemaat ama bas nikakva vrska(mislam na onie deka decata rodeni so IVF imalo pogolemi sansi da ne se vo red otkolku decata zacnati po "normalen"pat.Samo eden primer ke navedam da se vidi apsurdnosta na ovie tvrdenja.Denes pokraj site dr. ispituvanja (stvarno gi imam eden kup) spermatozoidite se ispituvaat na molekularno nivo ,sto na "normalnite " parovi na primer toa ne im se bara.A plus i toa deka deneska moze uste dodeka e zacetokot vo epruveta da se utvrdi dali e se vo red pa potoa se stava vo matkata.Seto ova go imam pominato i seuste go minuvam pa ete vi informacii od prva raka sto se veli.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne si problem samo mnogu mislis i se opteretuvas ma nemisli trk in vitro pod itno kje ti drzam figu |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
ladyzaki
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sega nema mesto se popunil brojot imam zakazano za Januari zdravje mozi ovoj pat ke bide nesto (poradi figu)
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma ako i upali
moit kje dobie i trojki tamu ne se stedi na materijalot |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
ladyzaki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da da tri ama vas ke vi gi nosam na cuvanje. bdw ako se oplodat 3 edno ke vratat kaj mene 2 zamrznuvaat (vo slucaj nedaj boze prviot pat da ne uspee)ako taka oceni doktorot
|
|
Дак
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дај боже...можеби и Господ ќе те слушне па ќе ти подари детенце и без вештачко оплодувае |
|
Љубов и само љубов
|
|
granny
Сениор "SnowWhite" Регистриран: 17.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 10160 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"
|
|
ladyzaki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
obavezno za castenje ne e problem nego vidov deka storm 2 e offline pa se osudiv da pisam za da ne me naprai lom kako preeska koga ete......a eve da go prasam nesto ;kakva e spermata koga se zacnuva pri 'normalen'odnos "neizdrkana"ili ima nekoe ime za koe nie neukite luge ne znaeme fala granny i dak
Изменето од ladyzaki - 18.Ноември.2008 во 01:51 |
|
Внеси реплика | страница <1 34567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |