IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Idividi foto(fobija)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Idividi foto(fobija)

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 10>
Автор
Порака
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Статус: Офлајн
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 00:15
многу е тешко да останеш, да опстоиш, да преживееш, посебно во услови во кои инаетот преовладува.
и кај оние кои се во право, но и кај оние кои не се во право.
обично попуштаат живците, никој друг!
а последниов пост, т.е. претпоследниов, на milano4ever покажува што всушност се случува.
луѓе залутуваат овде, не многу често, но во последно време, се почесто!
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
vrzalec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Мај.2007
Локација: Macedonia
Поени: 133
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vrzalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 00:20
Originally posted by choonga choonga напиша:

Originally posted by Janus Janus напиша:

Eden e, drugite se ili bezopasni, ili izmisleni likovi.

јанус, можеби е еден ама е страшно отровен болен, а ги повлекува и останатите такви со плитка интелигенција околу него....

мене ми е криво што ги нема убајте луѓе што ги спомнавте погоре, да ни фрлат по некој коментар, да не искараат, да не навредат конструктивно ако треба.... затоа не ми се ни постира повеќе.... знам дека фотката ќе се задави во тињата произведена од околните "уметници".... а изгледа и останатите така го доживуваат тоа...

јбг, кога дојде најконструктивните коментари да бидат:
5
.

што сакаме... то е... пропадната гемија тага

Ne sakam da povtoruvam, eve vo celost e ona sto i jas sakav da go kazam. Golem autsajder sum, znaci so poveketo ljugje od sajtot ne se znam licno, nemav moznost da odam sekoja sreda vo Mala Stanica, ne vleguvam vo dilemi, trilemi i raspravii, ne sum nekoj jak komentator, ne prakjam ni fotki kojznae kolku cesto, no sepak ostanav ovie 2-3 godini golem obozavatel i redoven clen na foto.idividi. Sigurno poradi toa sto ovde mi bea pocetocite na fotografija, ovde nauciv mnogu i imase sto da vidam.
Nekolku pati sakav da se otkazam na skroz od sajtot i da izbrisam se sto imam, no koga ke razmislam podobro i nema nesto kojznae sto da izgubam ako dzirnam ednas ili dvapati vo denot dali ima nesto novo i ubavo na sajtot, no se poretko i poretko gledam bilo kakov trud.
Zal mi e sto sajtot ne funkcionira kako porano i sto novite clenovi (onie koi se raspolozeni za ucenje i koi se trudat) nemaat sto da naucat.
Кон врв
phoenix Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2008
Поени: 16
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај phoenix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 00:22
Imam cuvstvo deka "fotografite" od drugata strana se mali ili mladi deca koi so svoite mobilni telefoncinja so po 3 ili 5 MP kamera ili pak so digitalnite aparatcinja se si ckrapaat, pa posle si pustaat na idividi, pa se zabavljaat so smesni komentarcinja, pa si pisuat petki koi verojatno ne gi dobivaat naskolo pa ova im ide kao kompenzacija..."Mamo, kazi dragicka! Na foto idividi mi stavija petka! Uste dve petki i ke bidam skroz odlicen!!!"

Abe ne znam dal da se smeam ili ...

mislam oti ke se smeam
Кон врв
phoenix Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2008
Поени: 16
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај phoenix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 00:28
Originally posted by vrzalec vrzalec напиша:

Originally posted by choonga choonga напиша:

Originally posted by Janus Janus напиша:

Eden e, drugite se ili bezopasni, ili izmisleni likovi.
јанус, можеби е еден ама е страшно отровен болен, а ги повлекува и останатите такви со плитка интелигенција околу него....мене ми е криво што ги нема убајте луѓе што ги спомнавте погоре, да ни фрлат по некој коментар, да не искараат, да не навредат конструктивно ако треба.... затоа не ми се ни постира повеќе.... знам дека фотката ќе се задави во тињата произведена од околните "уметници".... а изгледа и останатите така го доживуваат тоа...јбг, кога дојде најконструктивните коментари да бидат:5.што сакаме... то е... пропадната гемија тага
Ne sakam da povtoruvam, eve vo celost e ona sto i jas sakav da go kazam. Golem autsajder sum, znaci so poveketo ljugje od sajtot ne se znam licno, nemav moznost da odam sekoja sreda vo Mala Stanica, ne vleguvam vo dilemi, trilemi i raspravii, ne sum nekoj jak komentator, ne prakjam ni fotki kojznae kolku cesto, no sepak ostanav ovie 2-3 godini golem obozavatel i redoven clen na foto.idividi. Sigurno poradi toa sto ovde mi bea pocetocite na fotografija, ovde nauciv mnogu i imase sto da vidam.Nekolku pati sakav da se otkazam na skroz od sajtot i da izbrisam se sto imam, no koga ke razmislam podobro i nema nesto kojznae sto da izgubam ako dzirnam ednas ili dvapati vo denot dali ima nesto novo i ubavo na sajtot, no se poretko i poretko gledam bilo kakov trud.Zal mi e sto sajtot ne funkcionira kako porano i sto novite clenovi (onie koi se raspolozeni za ucenje i koi se trudat) nemaat sto da naucat.

Epa toa i bese pricinata zosto ja otvoriv temava.

"...мене ми е криво што ги нема убајте луѓе што ги спомнавте погоре, да ни фрлат по некој коментар, да не искараат, да не навредат конструктивно ако треба..."

"...poradi toa sto ovde mi bea pocetocite na fotografija, ovde nauciv mnogu i imase sto da vidam..."

I mene toa mi nedostasuva.
Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 01:42
Originally posted by vrzalec vrzalec напиша:

Ne sakam da povtoruvam, eve vo celost e ona sto i jas sakav da go kazam. Golem autsajder sum, znaci so poveketo ljugje od sajtot ne se znam licno, nemav moznost da odam sekoja sreda vo Mala Stanica, ne vleguvam vo dilemi, trilemi i raspravii, ne sum nekoj jak komentator, ne prakjam ni fotki kojznae kolku cesto, no sepak ostanav ovie 2-3 godini golem obozavatel i redoven clen na foto.idividi. Sigurno poradi toa sto ovde mi bea pocetocite na fotografija, ovde nauciv mnogu i imase sto da vidam.
Nekolku pati sakav da se otkazam na skroz od sajtot i da izbrisam se sto imam, no koga ke razmislam podobro i nema nesto kojznae sto da izgubam ako dzirnam ednas ili dvapati vo denot dali ima nesto novo i ubavo na sajtot, no se poretko i poretko gledam bilo kakov trud.
Zal mi e sto sajtot ne funkcionira kako porano i sto novite clenovi (onie koi se raspolozeni za ucenje i koi se trudat) nemaat sto da naucat.

за Мала Станица.
бев еднаш таму и да ви кажам право се уплашив од гужвата.
мислам едно 30-40 луѓе на едно место, со фотоапарати, т.е. оружја в рака, триподи, дискусии, нешто што мислев дека ќе биде интимно, во камерна атмосфера, со 5-6, до 10 луѓе. мислам стварно беше големо изненадување за мене. не знам како е сега, знам дека тие состаноци се селеа и надвор од тој простор.
но немојте да очекувате дека тие луѓе ќе бидат нон стоп тука и дека некој нон-стоп ќе ве „води“ некаде.
убаво е сите да се вратат, ама ете, не можете некого на сила да го зачувате на едно место.
а за тоа дека нема што да се научи, мислам дека идеите на Зоран, за почетници се баш интересно почетно четиво. со примери, т.е. фотографии, на кој со пример се покажува она што му е идејата.
Edna ideja za pochetnicite-vramuvanje
Edna ideja za pochetnicite-vezhbanje so kukli
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
Janus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2005
Поени: 499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 05:43
Ne mi e jasno kako moze eden gnom i dva-trojca looseri da unistat seriozna komuna. Site zivi zaminaa id FIV. Postiraat po drugi sajtovi, a tuka ne. Zosto? Pa ok, ne komentirajte, ama postirajte. Bar ke vidat sto e dobra fotografija, pa kolku i da kenjaat, ke naucat po nesto. Pa ke prestanat da kenjaat.
Кон врв
zatko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Australia
Поени: 388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 06:59
Da vi kazam pravo ne si odam ,me fati inaet ,...pa nemoze nekoja si budala da me izbrka od tuka ,.tolku godini sme na sajtov i sega nekoj si degen saka da se praj pameten,e nema doprva maki ke vidi,... i koj znae dali mu e Kosta pravo ime,vo Sydney nikoj nema cueno za nego
www.blissvp.com
Кон врв
сашо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2006
Поени: 538
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 12:58
Glupo e mozda vaka da pocnuvam ama, uste koga se pojavi Aneta M. sto ne bese prv takov slucaj, na forumov povikav da se smirat strastite, da se razmisli podlaboko i da se trge suetata (podolu ke napisam kako jas se obiduvam da go napravam toa). Ona sto sakav uste togas da go kazam e deka pokraj povrshinata na inputot na toj user, koja bese bezobrazna, nekonstruktivna, drska i bespolezna jas citav i nekoj signal za slucuvanjata/sostojbata na sajtov. Imeno, za mene toa beshe nekakov indikator od koj mozese da se nauci neshto. Jas citav vo nejzinite komentari koi gi gledav kako losho kanalizirana teenagerska frustracija (citaj-userot se se buni za legitimni nesta od koi nekoi i mene ne mi se dopagjaat, ama toa go pravi na nelegitimen ili barem na nacin na koj nema da postigne nisto-odnosno ke go postigne sprotivnoto). Userot otide k*rban, za sto i samiot si se namesti, ama dzelatite ne naucija nisto. k*rbanot se iskoristi samo za da se isturi del od negativnata energija, akumulirana megju samite nas, vrz zertvenoto jagne, ok, ama smetam deka trbase i da naucime nesto.
Povikav, da se obideme da ja razbereme porakata koja ni e pratena,  da, ako ne se prevzeme nesto, deka se ke otide u qrac, kako sto, sega mozam da se qrcam: ete- vi rekov - gleate li sea i slicni trki-mrtki od koi nikoj nema korist, ama ne mi e toa namerata.
Go spomnuvam seto ova za da mozeme da izvleceme nekoja druga pouka dokolku e toa mozno.
Jas ne mislam deka Kosta e problemot, ni Goko, ni Fotografka SK, smetam deka nie, odnosno JAS sum problemot. Ne e problem sto zalutuvaat luge, ne e ni problem toa sto golem del useri ova go gledaat kako mk verzija za HI5, ili facebook. Nie niti mozeme nitu sakame da vovedeme cenzura. a smetam deka na sopstvenikot na portalot poveke mu e od korist da ima sto e mozno poveke useri/klikanja/akaunti. Siguren sum deka visokite artisticki kvaliteti ne mu se prioritet. Da se razbereme i da rascistime ednas za sekogas.
Smetam deka sepak, vo odreden moment/period ovaa komuna prerasna vo mnogu pogolem levijatan  ili kako sakate narecete go
(bez negativni konotacii), koj vo sebe nosese mnogu silen kreativen naboj, frshtese na site strani. Ne e neskromno da potsetam deka povikuvav i na toa, deka treba da se nasoci taa energija ili ke pukne, i pukna kako fotografika (ne go mislam toa vo negativna smisla, ve molam ne me sfakajte maliciozno, obidete se da me sfatite konstruktivno) i pukna kako tikva idividi-ova da, vo negativna smisla!

Za razlika od mnogu ovde jas imam portfolio na photo.net od 2003, a na IV dojdov mnogu podocna. Svesen bev za nati-daj mi, svesen bev za algoritmite. No sepak, otkako napipav teren sfativ deka imam nekoja licna korist od toa ( jas sum ubeden deka site se vodime od nekakva licna korist, bez razlika dali e toa altruizam ili teroristicki akt), odnosno, poprilicno nauciv od sajtov. Ona sto mi e mnogu vazno da go kazam, i barav prilika toa da go storam e deka nekolku pati sakav da izbrisham celo portfolio zatoa sto mi se ogadi do kraj, ama nekako ne go napraviv toa. Em ne mi se otvarase portalot, ili ne mozev da brisam nekoja fotka i se otkazuvav i slicno. Ama doolgo vreme, od februari-mart do pred nekoja nedela nemav postirano fotografija. Pred 2-3 nedeli, sednav da brisam, posto skontav kako, ama aj vikam da procitam komentari. I ne izbrisav folio. Mi bvese kako totalno skrnavenje na trudot na lugeto koi mi postirale komentari tamu, ne za moite fotki, oti tie jas gi imam i na drugi mesta. Ama imav komentari za koi lugeto potrosile vreme, mozok, energija da gi napisat. Mi dojde kako frlanje hrana, kako rasipnistvo. Imam komentari od Zoran, od Bobi, Angel.  i ona sto mene mi bese naj.... megju lugeto koi najmnogu mi komentirale i koi imale najkonstruktivni i nekako najfer komentari e Mire. I Toa se sluci za vreme na najgolemoto prepukuvanje megju mene i nego, koga nestata go preminaa granicite na vkusot i doblesta (barem od moja strana). mav poprilicno jaki i ambivalenti cuvstva vo toj uvid! Sfativ deka sum i jas vovlecen vo igrata na suetata i turbofolkot. deka na pogreshna strana "pukam".
Odnosno deka i jas ja kanaliziram energijata destruktivno. Ne go pisuvam ova za da imate na so da placete dodeka vezete pixel po pixel, tuku, dokolku ne vi e dosadno, eventualno da dadam nekakov primer ili metafora na moeto gledanje na nestata.

Predlagav MEHANIZMI ili PROCEDURI ( i taka se zapukavme so Mire ). Smetam deka toa e ednistveniot mozen pat. Ne moze da cenzurirame nitu da ostavame da ne nosi strujata. Oti strujata e Turbofolkot. Pogore sakav so toa da poentiram ama zabegav. Komunava stana silna i nabiena so elektricitet. I iako ne bila toa namerata na gazdata, smetav(m) deka veke ima sila samata da definira nekoi pravila na igra. Predlagav i modusi kako toa moze da se napravi. Da ima nekoj dostoinstven nacin da se izdvojat fotkite napraveni so mnogu trud, mrzenje, nervi,elan i slicno od maceto vo trevkata so mojot nov mobilen. oti -pak da kazam-za gazdata i dvete se legitimni za sajtov!. DA. Ama legitimno e i da se izdvojat nekoi pokvalitetni.
Staviv toa na diskusija i toa zavrshi kako sto zavrshi ( po moe segasno gledanje pocna od edno nedorazbiranje i prodozli kako strina na porta (bar ja bev takov) slepo i suetno, prepukuvanje) . Ovde, sakam da da se izvinam, dokolku e toa sega mozno, na site koi gi zamarav so takvite postovi i posebo na MIRE, zatoa sto smetam deka prema nego ja preminav granicata barem na pristojnost ako ne i poveke.
Del od lugeto se svrtija na algoritmite i na gazdite, ne smetam deka toa e problemot. Algoritmite se tie sto se i ne se tolku strashni, ne veruvam deka mnogumina od nas imaat tolku mnogu sprecificni fajlovi koi izgledaat tolku nepodnoslivo razlicno ovde otkolku na drugi sajtovi. Na toa gledam samo kako eden drug nacin na pogreshno i neproduktivno nasocuvanje na energijata.
I, moeto iskustvo mi veli deka sekogas lokusot na problemot bil, kosta, -nati-daj mi-ili veke sto. Iskreno, mene mi bese duri i na rab na neprijatno koga gledav kako mu se sipate na Kosta, koj e slucaj za sebe. I vo pravo e Janus, zarem eden smeshen user da razdrma do tolku? A tolku nervi i negativna energija da se isturi vrz nego, ne mi bese ubavo da vidam. SE SAMO NE JAS/NIE. Problemot e vo MENE, vo TEBE, vo NAS koi go tupime ovde.
super se postovite na Zoran "za pocetnici" i ostali, ama se povtorno osamen obid, kako i moite, i na phoenix, i na Branko, i na m_p i na ostanatite.
Prasanjeto e :
IMA LI OVAA KOMUNA SILA/ZNAENJE/ENERGIJA/VESHTINA/NEDOSTATOK NA SUETA/MOTIV/POTREBA DA SE SAMOORGANIZIRA I  IZDIGNE NAD TURBOFOLKOT ILI TEKTONSKITE POREMETUVANJA KOI SAMI GI PREDIZVIKAVME - KE NE ODNESAT I NAS?

oti, kako sto rece Igor, ovaj sajt e rassadnik a nie stanavme baobabi, ama ok, mozebi nekoj od tie baobabi cuvstvuva potreba da vrati malce vo tloto od kadesto porasnal i crpel energija. Ne mi e problem da si zaminam. Problem mi e da gledam kako se rasipa konstruktivnata energija koja postoeshe i se krnji za nisto.

Изменето од сашо - 04.Ноември.2008 во 13:07
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 12:58
puuu... kolkavo tekstishte sum iznapishal....
sorry
Кон врв
Glecin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2007
Поени: 450
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glecin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 14:00
hmmm........

shto zapochnalo da propagja zasluzhilo da propadne......! Sekoja civilizacija vo svojata osnova ima tendencija da propadne....rpoblemot e ako ne se sozdade nova!
Da ne bideme sega Jugonostalgichari, life goes on and life ( photography ) will find it's way to survive. Taa e vo nas .....ne e na foto.idividi....!
Se se menuva....nie vo znachitelna mera se promenivme vo poslednite 2 godini, se promeni svetot pa duri i Republika Makedonija...)..., no foto.idividi ostana ist....i sega i nie treba da ostaneme isti????.....I wonder why???? rabotite si se dvizhat treba da se dvizhime i nie....imame energija i ovie zbidnuvanja treba da ne spinuvaat vo druga nasoka. Prashanjeto e dali kje se dvizhime vo grupa ili kje se dvizhime sam po sam....i dvete opcii imaat mani i prednosti, jas lichno bi se dvizhel vo grupa i toa e isto legitimno kolku shto e legitimna odlukata da se dvizhish sam.
Sakale nejkjele moram da ve informiram deka porasnavme....ne sme vekje deca....detstvoto zavrshi....odgovornosite se poojavija....pragmatichnosta e vo igra.....detskite muabeti i talkanja zavrshija....itn.
Moram da vi kazham deka bev ovde zatoa shto vo znachitelna merka uzhivav vo razgovorot i druzhenjeto so vash*te intelekti i kreacii, zatoa ushte komuniciram so sekoj eden od vas i se druzham vo merka kolku shto razlichnostite ne zblizhuvaat. Vash*te kreacii poretko gi gledam pa uzhivam vo kreaciite na drugi, shto moram da kazham ne e da ne mi nedostiga. Kreaciite na mladite si se vo zarodish ....neka se borat ....jas gi pratam rabotite iako nemam vo momentot zhelba da komentiram....!
I na kraj ochigledno e deka nashata grupacija e vo kriza....i toa e ona shto site ne zasega. Nema vekje kreacii....mozhebi ima no nema mesto kade da gi vidime.....nema mesto kade da go kazheme svojot AH Ili UH na fotografskoto delo. I toa tezhi i toa se sobira i toa frustrira......! Se nadevam grupacijata vo koja chlenuvam nabrzo kje najde nachin da odgovori na vakvite sostojbi, ...sekako so promeni koi site kje ne zasegnat...no razmislite dobro pred da kazhete ili storite neshto zoshto sekoe kamche predizvikuva branovi..... !

FK Fotografika e ENERGIJA sakale vie toa da go prifatite ili ne....zbir e na site nas ....na nash*te emocii i intelekti.....proizvod koj vo momentov ne se dvizhi so tempo koe go nalagaat sluchuvanjata. Ochigledno e deka naskoro kje mora da se promenat nekoi neshta i se nadevam ili OCHEKUVAM konstruktivnost na sekoj eden od nas chlen ili poznanik vo nejzinata transformacija.

ne go svakjajte ova kako neshto strashno.....ova e neshto sosema prirodno i potrebno....alternativata e seto ova da zatai...ne mislam deka kompletno kje ischezne....premnogu e HUGE za da istoto se sluchi...no mozhno e da se zagubi

think about this in positive way.....!

bidete pozdraveni i ne go svakjajte zhivotot premnogu seriozno ne za drugo tuku e prekratok za da likot vi e so seriozna mimika postojano!

ViVA LA FOTOGRAFIKA

There is more in life than books you know, but not much more!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 14:03
imeno, ako ne usperav da bidam jasen, toa e mojata poenta, se menuvame i nie, mozeme li na najdeme modus idividendi - nacin na funkcioniranje koj ni e adekvaten ili ne? imame li potreba od toa ili ne ?
za fotografika - ne se mesham - toa si e vasha rabota
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 15:28
Doktore ne se znaeme licno,no najlesno e covek da se otkaze koga ew najloso,znes kako velat na hrabrite ostanuva svetotнамигнување
www.blissvp.com
Кон врв
Glecin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2007
Поени: 450
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glecin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 16:39
Pa mojot odgovor bi bil sleden,

Zatko: za mene bitno e KOJA E CELTA shto sakash da ja postignesh!? Dokolku e povrzana so chovechki zhivot ili IDEJA dovolno silna i odrzhana spremen sum da odam do kraj na mozhnostite so koj raspolagam, dokolku e DA DELAM elementarno obrazovanie i pravila na uchtivost na nepoznati lugje nemam nikakva namera so toa da se bavam povekje od ova do sega. Duri smetam deka e i premnogu.

Vo momentot potrebno e ovlastuvanje da se bavam so takva rabota...i povtorno bi razmislil....!

po prashanje na sajtot foto.idividi odamna se proiznesov. Potrebni se promeni od nivna strana, od nasha strana sredstvata za adekvatno uzhivanje vo fotografija se iscrpeni vo momentov.

Idividi vakov kako shto e pogodna pochva za niknenje na celokupnata chovekova glupost, loshotija, neintelegencija i slichno a za uzhivanje vo Fotografija e potrebno tokmu sprotivnoto prema tome dabome.....ako ima promeni ima ako nema nishto...I'm off...!

celo e koga ima se.....!
There is more in life than books you know, but not much more!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 16:51
Good luck to you,..Mr Dr.....тага
www.blissvp.com
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,406 секунди.