|
Убавините на Јапонија |
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Автор | |||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
PA I NE E TOLKU UBAVO KAKO MAJK KAZUVA
SUM BIL SUM VIDEL A ZAMISLI PERU ANDI MACHU PICHU LELE UBAINI |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
butterfly5
Сениор Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е ти си бил ама некој не бил
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За да стигнете до него треба да стигнете најпрвин од Токио до Нагоја, а во Нагоја фатете воз до Исе (1 правец 1500 јап.јена = околу 15 евра) таму сте за 90 минути. А потоа на некој од јапонските минувачи со мимика пофалете се дека не знаете јапонски и замолете ги(на истиот начин) да ви покажат каде е храмот(има два дела, оддалечени се еден од друг) внатрешен и надворешен - вам ви треба внатрешниот.) и кога ќе стигнете до мостов кажете воодушевено: „еее, ова го имаше на форум!„ |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
bato odi vo barcelona hehehhehehe |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Бато мене ми изгледа дека во Јапонија е подобро, отколку во Шпанија. Имам голема желба да ја посетам и Јапонија и Кореа. |
|||
I love Daphne Millbrook.
|
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
tebe moze da ti izgleda
no jas kje ti kazam prirodata e ubava no ne taka kako evtopska ili amerikanska site srari gradbi ne se postari od 400 godini oti se od drvo, nema niso od kamen taka da veruvaj mi na zbor Japonija e interesna no daleku od prekrasna Изменето од anakin - 03.Ноември.2008 во 21:06 |
|||
|
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изменето од Majkl - 04.Ноември.2008 во 19:30 |
|||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
najiskreno nikogas ne bi dosla-otisla tamu
|
|||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Залевот(северно од Кјото) кај градот Обама во областа Вакаса која се наоѓа во префектурата Фукуи. Градот има околу 33,000 жители и е оддалечен околу 4 часа возење со вовче од Токио. Градот е познат и по Фукуи истражувачкиот центар за поморски ресурси. Поради истото име на градот со оноа на претседателскиот кандидат на САД, жителите го излепиле целиот град со плакати со ликот на Барак Обама и го покануваат да ги посети при најскората посета на Јапонија. Изменето од Majkl - 04.Ноември.2008 во 22:10 |
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Секое гледање е субјективно Мајки
|
|||
|
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изменето од Majkl - 04.Ноември.2008 во 22:11 |
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
во право си Мајки
сепак и јапонија има прекрасни места дај ја ФУЏИ таа е таму измеѓу токио и нагоја на море хахахахах |
|||
|
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Елените во градскиот парк на Нара наесен. Според јапонската митологија, елените се свети животни. Имено, богот Такемиказучи пристигнал во градот Нара јавајќи(еленеејќи?) на бел елен. Иако мирољубиви по природа, елените во Нара знаат да ги гризат оние кои не им носат шика сембеи = еленски бисквити. Некои од елените умеат(научиле од посетителите) да се поклонат во име на почит доколку и вие првин го сторите истото. Изменето од Majkl - 04.Ноември.2008 во 23:06 |
|||
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |