|
Диети |
Внеси реплика | страница <1 1718192021 33> |
Автор | |
mirjanka.ilceva
Нов член Регистриран: 21.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znae li nekoj kade osven vo Zegin mozam da go kupam ona kafeto za slabeenje Vitagold? Velat super bilo edna drugarka namalila 9kg so nego!
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
gго има и во поголемите маркети. околу 300 ден е.
Изменето од blueprayer - 02.Декември.2008 во 08:14 |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Enigma
Сениор Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nekako ne sum po dietite,kaj mene e periodicno toa nekoe kilce poveke ,pa posle pomalku ,samo si se regulira na periodi a dieti ne mnoguuu..
|
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
Sonja87
Нов член Регистриран: 11.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас едно време имав проблеми со тежината.Најдобар начин да се ослабее е да се откажете но и да се придржувате на некои работи.
ДА СЕ ОТКАЖЕТЕ ОД:БРЗА ХРАНА(хамбургери,пица)слатки,чипсови... ДА ЈАДЕТЕ ПОВЕЌЕ ЗДРАВА ХРАНА (ОВОШЈЕ,ЗЕЛЕНЧУК И СЛ.) ЗА ДА ОСЛАБЕТЕ НЕ ТРЕБА ДА ЈАДЕТЕ ЛЕБ-НЕТОЧНО ЛЕБОТ ДЕБЕЛЕЕ НО НЕТРЕБА ДА ГО ИСКЛУЧИТЕ ОД ИСХРАНАТА.МОЖЕТЕ ДА ГО ЗАМЕНИТЕ СО ИНТЕГРАЛЕН. МОЖЕТЕ ДА КОНЗУМИРАТЕ ЗЕЛЕН ЧАЈ. |
|
NASA
Нов член Регистриран: 15.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jaS OSLABEV 35 KG SO ATKINSONOVATA DIETA I 100 % E SIGURNA VERUVALE ILI NE .JA DRZEV 4 MESECI
|
|
SiReNaTa
Сениор Регистриран: 25.Ноември.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 257 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dieti da drzish a da ne sportuvash koa ke oslabesh ke imash celulit i kozata ke ti visne. Zatoa namalete ja kolcinata na blagi i mrsni raboti, poveke salata, meso na skara, zelencuk pa i corba da e so zaprshka nema vrska, nemoze sea od sve da se lishi covek, i blago nekad e ok, vazno e da se sportuva.
I punicka zena stegnata izgleda ubavo, a slaba so visnata koza i celulit gadno... pa zatoa samo fitness i normalna ishrana |
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
POSTPRAZNICNA DETOKSIFIKACIJA
Srekjni i veseli po praznicnite denovi, ispolneti i odmoreni, nagosteni od ubavite ni trpezi..no i podzdebeleni, opieni od ljubov...no i od alkohol.... Eve nekolku soveti i recepti koi mozat da se vklucat vo naseto meni po ovie denovi: 1. Konzumirajte mnogu svezo ovosje i zelencuk: osobeno jabolka i limoni; domati, celer, morkov, brokula. 2. Napitoci: MNOGU VODA, ZELEN CAJ, LIMONADA 3. SALATI: - zelka, morkovi, maslinki, kromid, semki od tikva, maslinovo maslo, sol, crn piper - domati, kromid, avokado, ocet, maslinovo maslo, sol, crn piper - domati, kromid, zelena salata, sol, maslinovo maslo 4.SUPI: - supa od brokula - supa/corba od zelencuk: morkovi, celer, praz, luk, kromid, majcina dusicka, spanakj. 5. MANDZICKI Lekja, spanakj, grasok.... |
|
zoka-b
Нов член Регистриран: 06.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ве молам ај некој нека даде екој совет за слабеење!!!
Многу сум разочарана од мојот изглед. Слушнав дека помагал чај од магдонос,ама незнам колку треба да конзумирам дневно. |
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зока, ако искрено си решила да ослабнеш, фаќај се за работа, засукај ракавите и работи на тоа........ Ако бараш некој да ти даде магичен рецепт, нема шанси.....да ослабнеш само со чај од магданос.....нема да можеш....... треба да си спремна за мноооооогу работи....... 1. Почни да вежбаш. ова ти е прво и основно. Ако си била физички неактивна не значи дека веднаш треба секој ден да почнеш да вежбаш, туку најпрво 2-3 пати неделно и како ќе стекнуваш кондиција, така ќе вежбаш повеќепати неделно.......Што да почнеш да вежбаш е релативно. Зависи што ти се чини интересно. Можеш да си набавиш ЦД со аеробик и да си вежбаш дома сама...Или да се запишеш на аеробик, пилатес, фитнес. Можеш да трчаш. Можеш да се качуваш на планина. Да играш тенис, да скокаш јаже......Се зависи за што имаш услови...... 2. Среди си ја исхраната. Бидејќи си љубител на храната (претпоставувам ) ќе ти биде тешко се живо и диво што си јадела да исфрлиш од еднаш, па затоа почни едно по едно што не чини да исфрлаш.......... - јас би ти рекла прво благото АУТ. Не јади торти, колачи, бисквити, еурокрем, бонбони.......Ако добиеш криза за благо имај си при рака мед и слободно штом ќе ти се пријаде апни си........ - Леб да си јадеш. Тоа е најголема заблуда дека треба да не јадеме леб за да ослабиме. Доколку можеш убаво би било да го замениш белиот леб со црн. Имаш најразновидно црни лебови: Интегрален, диетален, посипан со семенки.......каков сакаш, таков почни да конзумираш..... - Сувомесното АУТ. Со сите сили обиди се колку можеш да не јадеш колбаси (особено пржени со јајца), шунки, чајни, кулен, хамбуршка....итн итн....Пример: Наместо да спржиш колбаси и јајца спржи си млад кромид и јајца, урда и јајца, печурки и јајца итн...... Сега малку за тоа што треба да внесеш во исхраната, што ДА ЈАДЕШ а не си јадела порано..... - житарици ИН. Велат да се јадат за појадок со млеко или јогурт..но мене не ме најадуваат, па ако е таков и твојот случај јади си ги како предпојадок (јас така си ги крстив ), а потоа продолжи со појадок... Еве ти пример за предпојадок: Мешани снегулки од овес, рж и јачмен, потоа интегрален сусам, ленено семе, пченични никулци, пченични трици..и сето помешано со јогурт..или со млеко и мед..... За ручек житариците исто така можеш да ги вклучиш: интегрален ориз, понатаму почни да употребуваш интегрално ПРОСО (евтино е и во се може да се додава), пченица и пченка можеш да додаваш во било каква манџа (компири, грав, леќа, грашок, боранија)....... - многу супа од зеленчук. Пред јадење ако исркаш една чинија супа, нема да изедеш толку многу од храната... - мноооооооогу овошје. Секое утро после миењето заби овошката право во уста. Јаболки, киви, портокали, круши, праски, грозје......абе било какво важно колку можеш повеќе. Штом ќе изедеш овошка пред ручек помалку ќе изедеш од храната предвидена за ручекот...... КАКО ШТО РЕКОВ ПОСТЕПЕНО. ЕДНО ПО ЕДНО.....ПОЧНИ ОД ТОА ШТО ТИ СЕ ЧИНИ НАЈЛЕСНО...... |
|
МИР со сите
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можеш да пиеш наутро зелен чај без шеќер....... Има и други ситни финтички: - кога купуваш маргарин наместо обичен земи си таков на кој пишува light......тој е со намалена масленост... - кога купуваш млечни производи наместо полномасни пак земи си light со намалена масленост....... - секогаш во ташна носи си јаболка или некое друго овошје да си каснеш ако си излезена и многу гладна, па да не паднеш во искушение да се нафрлиш на некој хамбургер..... - наместо газирани сокови, пиј природни цедени (не оние тетрапак преполни се со шекери) ПРВО ФАТИ СЕ ЗА ФИЗИЧКАТА АКТИВНОСТ.........ПОСЛЕ СРЕДИ СИ ЈА ИСХРАНАТА........ ТИ ПОСАКУВАМ СРЕЌА...... |
|
МИР со сите
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најдобра диета-земи јади со Кинески стапчиња, ова ми беше совет од еден мој драг колега хахахахахахах, па види колку можеш да изедеш со нив
Мала шала |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
zoka-b
Нов член Регистриран: 06.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Благодарам мнгу на советите "polzavce"!!!Сигурно ќе преземам нешто од овие работи што ми имате наведено!!!Поздрав4е и се надевам дека ке има ефекти!!!
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pokraj sovetite od Polzavce, moj sovet, posledniot obrok neka ti bide vo 19h ili najkasno 20h .
caj od magdonos, a i bilo koj caj bez seker , odprilika 2 litra dnevno, namesto voda |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
физика вика вака
масата се зголемува со додавање на нова маса енергијата не се губи само се претвара во друг вид тогаш прави го , по овие закони не додавај нова маса и претварај ја енеријата во друг вид Изменето од anakin - 07.Март.2009 во 22:51 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Внеси реплика | страница <1 1718192021 33> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |