IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Заслуги на црквите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Заслуги на црквите

Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
Автор
Порака
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Заслуги на црквите
    Испратена: 27.Септември.2008 во 03:53
Ajde ovdeka da diskutirame za zaslugite na crkvite ( verite, sektite ) koi se odnesuvaat na Makedonskiot narod...

Sto konkretno vasata crkva (vera, sekta) napravila za dobrobit na Makedonskiot narod.....????

Изменето од Templarius - 27.Септември.2008 во 03:57
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2008 во 07:53
Мојата - за која јас не сум достоен да се наречам нејзин член - со БОЖЈА помош успеала да го зачува сведоштвото на ЧИстата Крв Христова (Евангелието) низ столетијата, низ ропствата, низ темнините, за што сум му на БОГА и Неговите верни чеда безкрајно благодарен!
Убивана, негирана, од светот и неговите мудреци изигрувана, од лакоми владатели злоупотребувана, но ете си останала неосквернета будна Девица во бело. Никаде на неа нема лицемерие, нема прлавштина, нема крв, освен онаа Христовата - Спасителната!

БОГ преку неа за мене ја зачувал смислата на животот на оваа земја, за што безкрајно му Благодарам и Името Негово Го Фалам!

Има ли поголема заслуга на овој свет? Нема!
Кому му припаѓа пофалба за тоа?        На БОГА!
Фален и Славен да е ГОСПОД!   АЛИЛУЈА!   Самбеле!    Елхамдулилах!   ХАЛЕЛУЈАХ !
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
rabani Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 02.Август.2008
Поени: 490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rabani Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2008 во 15:17
TEMAVA E ZA NA ISTORIJA
PA SE ZNAE DAKA NAJMNOGU PRAVOSLAVIETO IMA NAPRAVENO , PA POTOA IVZ
POSLE TOA SE POMALITE VERSKI ZAEDNICI
TIE KOI SHTI IMAAT NAPRAVENO NAJMNOGU , TIE I IMAAT ZAEBANO NAJMNOGU, VO SMISLA POLITIKA, MITO I KORUPCIJA I SLICHNO, VO SMISLA PRED NEZAVISNOSTA NA DRZAVATA
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2008 во 16:15
Aha tie sto napravile najvece najvece i pogreshile, ne bi rekol no vo red ako ti taka mislis, samo ajde da dokazeme???
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2008 во 19:10
Ако тргнете со политички дискусии, ќе ја затворам темата. Ако сакате да зборувате за верата - бујрум.
Do what is right, come what may...
Кон врв
rabani Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 02.Август.2008
Поени: 490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rabani Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2008 во 00:42
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Aha tie sto napravile najvece najvece i pogreshile, ne bi rekol no vo red ako ti taka mislis, samo ajde da dokazeme???

dobro
dokazi go sprotivnoto od moeto tvrdejne, ako vaka sakash da ni odi muabetov
ok
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2008 во 01:56
Sto e loso vo golemoto blagorodno i sveto delo na makedonskite prosvetitetli i ramnoapostoli solunskite braca Sveti Kiril i Sveti Metodij, i nivnite najdobri ucenici Sveti Kliment i Sveti Naum ??????

Ohridskata Arhiepiskopija de jure e sozdadena 966 godina od Makedonskiot Vladika Damjan za od nea da se rodi na dvapati Raskata Arhiepiskopija (Srpskata Pravoslavna Crkva) osnovana od Sveti Sava vo 1219 i 1354 godina, ucenik na ucenicite proizlezeni od Sveti Klimentoviot Univerzitet i od elenskite fanari od Hilandarskiot Manastir; i deka od Ohridskata Arhiepiskopija proizleguva i Bugarskata Egzarhija osnovana 1870 godina so irede na turskiot Sultan vo interes na bugarskata sovinisticka propaganda...
Vo Ohrid, odnosno vo Makedonija, e osnovan prviot Univerzitet na Balkanot i vo Evropa - Sveti Klimentoviot Univerzitet - kon krajot na X vek, so skoluvano 3.500 ucenici, cie obrazovanie podocna se prenelo po manastirite i ucilistata niz celiot Balkan i cij crkoven jazik stanal oficijalen crkoven jazik na koj i po 1.200 godini i denes se sluzat liturgii vo Ruskata, Srpskata i Bugarskata Pravoslavna Crkva - cerki na Ohridskata Arhiepiskopija...

Od Makedonija hristijanstvoto i pismenosta i jazikot gi prezele site nareceni slovenski narodi i drzavi so poznatite misii na makedonskite prosvetiteli i ramnoapostoli solunskite braca Sveti Kiril i Sveti Metodij....

Sto ima loso vo prosvetitelskata misija na Sveti Klimentovata Ohridska Arhiepiskopija vo sirenjeto na prvoslavieto, vozobnovena vo duhot na Avtokefalnata Makedonska Pravoslavna Crkva, koja za vremeto na Car Samoil bila i Patrijarsija pod cija jurisdikcija bile eparhiite vo Dalmacija, Severna Italija, Sicilija, do Dunav i Crnoto More, Romanija i Moldavija

Sto ima loso tuka ?????

A tvojata crkva sto dobro ima napraveno ????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 00:05
Kade ste bre, pa zar niedna druga crkva ne napravila nisto ????

EvAngelose ti kako najglasen od onaa strana na rekata nekako te nema ovdeka da kazes nesto ?????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 03:59
Evangelos ???? Te nema nesto ?????
Ajde be napisi sto napravila tvojata crkva za Makedonija ??
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 04:13

Templarius; не ме терај да почнам и тука да пишувам и да споредувам која црква што и како направила (и не направила) за Македонија па после ќе почнеш како и обично да цимолиш: "MOLIMTE EVANGELOS PRESTANIIIIIII плачење"

Затоа седи си мадро, уживај си во заслугите што ти ги направило православието, вервај си ја верата што ти кажале да си ја верваш уште кога не си знаел да верваш намигнување
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 07:40
големо%20гушкање
Ај баш да видиме шо ќе кажиш??????

па да почниме да плачиме ...плазење
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
ggstefan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Септември.2008
Поени: 266
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ggstefan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 11:10
Mojata crkva go donese najgolemiot svetilnik vo Makedonija. Hristos Sam!

Mojata crkva go izgradi najubaviot hram vo Makedonija. Preporodenata dusa!

Mojata crkva im dade zivot, dusa, ljubov, vera, nadez na Makedoncite. Bez mojata crkva, tie ke bea nisto! Bidejki bez Hristos, i bez Boga, covekot e nisto!

Za zal, makedoncite, kako i evreite, sakaa i se uste sakaat taa Sveta i Cista Hristova Crkva, da ja ugusat, zamolknat, da ja peplosaat. Sakaat preku lazni plagijati da ja zavedat tolpata. No nitu portite pekolni ke ja nadvisnat, a kamoli buntovnite i odmetnati lugje vo ovaa nasa Makedonija.
Кон врв
Karamazov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2008
Поени: 144
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Karamazov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 11:15
Originally posted by ggstefan ggstefan напиша:

Mojata crkva im dade zivot, dusa, ljubov, vera, nadez na Makedoncite. Bez mojata crkva, tie ke bea nisto! Bidejki bez Hristos, i bez Boga, covekot e nisto!

Za zal, makedoncite, kako i evreite, sakaa i se uste sakaat taa Sveta i Cista Hristova Crkva, da ja ugusat, zamolknat, da ja peplosaat. Sakaat preku lazni plagijati da ja zavedat tolpata. No nitu portite pekolni ke ja nadvisnat, a kamoli buntovnite i odmetnati lugje vo ovaa nasa Makedonija.

Vo koja godina e formirana tvojata crkva i od kogo. te prasuvam zasto ne spomna kako se vika...
tre, tri, tra
Кон врв
ggstefan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Септември.2008
Поени: 266
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ggstefan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 11:28
Originally posted by Karamazov Karamazov напиша:

Originally posted by ggstefan ggstefan напиша:

Vo koja godina e formirana tvojata crkva i od kogo. te prasuvam zasto ne spomna kako se vika...

Vo koja godina?
hahahah... izvini ama smesno prasanje.

Pa ne znam, ti kazi mi, vo koja godina e roden Hristos? uste poveke, vo koja godina, Gospod mu prozbore na Adam i na Eva?

Smesni prasanja.

Изменето од ggstefan - 01.Октомври.2008 во 11:28
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.