|
Крштевање |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Штити, како не... и од дијабет и од висок притисок исто...
|
|
Do what is right, come what may...
|
|
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оддалечи се на поголемо растојание за да не те погоди некоја од буквиве што следуваат во око. Е така, а сега стави наочари и читај заедно со Зидарски : Obrezivanje djelotvornije od cjepiva za AIDS U studiji francuskih i južnoafričkih znanstvenika je utvrđeno da obrezani muškarci imaju 70% manji rizik za infekciju HIV-om putem spolnog odnosa. Ta razina zaštite je mnogo bolja od one koja je postavljena za cilj budućih cjepiva protiv AIDS-a od kojih se očekuje da rizik za infekciju smanje za 30%. Istraživanje koje se odvijalo u Južnoafričkoj republici je prekinuto prije roka - znanstvenici su zaključili da nije etično nastaviti nakon što se pokazalo da neobrezani muškarci imaju mnogo veći rizik da će se zaraziti. Procjenjuje se da se svake godine HIV-om zarazi 5 milijuna ljudi, a znanstvenici vjeruju da bi se jednostavnom i jeftinom medicinskom intervencijom kojom se odstranjuje prepucij bogat bijelim krvnim zrncima, glavnom metom HIV-a, taj broj mogao znatno smanjiti. Već su ranija istraživanja pokazala da je AIDS najprisutniji u dijelovima Afrike u kojima se ne prakticira obrezivanje muškaraca. Tako je u Zimbabveu i Bocvani HIV-pozitivno više od 30% odraslih muškaraca, a u zemljama na zapadu Afrike manje od 5%. Е така! А сега ако имате некакви жалби или поплаки,доставете ги до ПЛИВА - Загреб,насетувате за каква реномирана фирма се работи нели а мене одминете ме, бидејќи јас неписмениот само ги пренесувам статиите кои што се објавени на нивната страница. А вие господа учени и високо свештеници,контајте малце што сака да се порача во овие статии,оти очигледно не сте сконтале дека Исус се родил обрежан,ама некој препишувач и ревизор на Библијата си ги вмешал прстите и тука и ве оставил кусок за една голема Божја вистина, а ви дал вишок едно погано парче на кожа. П.С. Модераторе,утре отварам нова тема за циркумцизијата, и барам од тебе овие постови да бидат пренесени таму, не за друго,туку поради адетот на овој форум да не се мешаат темите. Бидејќи не гледам никаква сродност помеѓу крштевањето и обрезувањето. Имајте убава ноќ. |
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Плива само ја пренесува статијата, како новост, ја имаше на доста сајтови кога излезе пред извесно време...
Отвори тема - ќе префрлам се таму. |
|
Do what is right, come what may...
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |