IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Забава, разно, игри, интима
  Активни теми Активни теми RSS - FENIX-5
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

FENIX-5

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 12791280128112821283 1553>
Автор
Порака
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2008 во 23:05

Val...

ama eve i kaj Valeta

moze Val..da bide..

Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2008 во 23:05
Originally posted by Valerija Valerija напиша:

Lele,Miki...
takvi nesta..ne se kazuvaat so VIKANJE...
Ili mene mi odleta pametta na nesto intimno

Lele Val ... sekoj ima pravo na svoi misli намигнување voopsto ne sakam da ti precam голема%20насмевка
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2008 во 23:06
Ne mi precis mene Miki....voopsto...

Tuku da te prasam,kako mozes cel den da bides on line....
Cel den

Изменето од Valerija - 26.Јули.2008 во 23:07
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2008 во 23:06
Koga da poglednam aktivni korisnici..osobeno denes
te citam tebe....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2008 во 23:07
toa poradi sto sakas da me procitas mene голема%20насмевка ... a i rabotata mi e takva ......
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2008 во 23:09
Originally posted by Valeta Valeta напиша:

Јас ве напуштам , слободно дискутирајте не се срамете    ДОБРА ВИ НОЌ НА ОБАЈЦАТА.

dobra neka ti e i na tebe големо%20гушкање ...
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јули.2008 во 23:26
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

sto se odnesuva do svadbata , ne ce e svadba tuku za pocetok veridba намигнување i ne smeam mnogu da trakotam od prosta pricina sto moira mi zabrani da diskutiram na taa tema црвенеење .. se nadevam deka nema da procita sto sum iznapisuval tuka црвенеење црвенеење црвенеење

...се прочитав и друг пат јазикот да си го гризнеш пред да почнеш да зборуваш...плазењеплазењеплазењеплазењеплазењеплазењеплазењеплазење

Изменето од moira - 27.Јули.2008 во 11:13
Кон врв
la fille Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Поени: 42032
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај la fille Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2008 во 05:27

Несоницата модерна болест

понеделник, 21 јули 2008

Проблеми со спиењето се резултат на лоши навики како пушење, алкохол, кофеин, а не смееме да го запоставиме и стресот

За добар одмор не е доволно само времето поминато во спиење, туку и квалитетот.

Несоницата често е резултат на лоши навики како пушење, конзумирање на алкохол и кофеин, претерано вежбање и јадење големи количини храна пред спиење, а не смееме да го запоставиме и психолошкиот стрес.

Сонот има сложена структура и има четири фази кои се повторуваат во текот на ноќта. За време на одредени фази при спиењето се лачат разлини хормони кои го регулираат метаболизмот.

Промена на структурата на сонот може да доведе до умор, поспаност, нервоза, губење на концентрација, болка во мускулите, па дури и депресија.

Несоницата може да биде различна, зависно од времетраењето и видот на пореметување.
Привремена  – која трае од еден до неколку ноќи и обично е последица на стрес или при патување во различни часовни зони.
Краткотрајна  – од неколку дена до три недели и
Долготрајна – која трае месеци и години и е последица на психички или долготрајни здравствени пореметувања.

Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
Кон врв
irenka2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1954
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај irenka2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2008 во 08:05
dobro utro
MAKEDONIJA BILA I KE BIDE
Кон врв
Valeta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 24220
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valeta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2008 во 10:55
Веќе е добар ден, пиевте ли ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2008 во 11:04
a ko rece deka kafeto samo se pie ? .... jas na primer , intavenozno si go zemam vo prvite tri dozi голема%20насмевка 
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2008 во 11:06
во првите 3 дози????

бдв........Добар ден
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2008 во 11:10
pa da be bleki ..... barem 12 makijata do krajot na denot .... sto te cudi ? ...
btw , pogledna li vo fudbal ? ....
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2008 во 11:13
не не........барем уште малку не погледнувам

абе не ме чуди тоа....лесно е макијатото.....ами ладно нес класик.....
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 12791280128112821283 1553>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,516 секунди.