IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Хомосексуални бракови
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Хомосексуални бракови

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 10>
Автор
Порака
RebeL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Април.2005
Статус: Офлајн
Поени: 656
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2005 во 00:51
Originally posted by maja maja напиша:

Prashanje do REBEL:
Procitav na nekoj sajt da vo Kanada se legalizirani brakovite pomegju isti pol.Me interesira sto e so Evropa,dali nekoja zemja ima doneseno vakov zakon:)
Pozdrav

Маја, во европа колку што знам јас браковите се легални во Шпанија, Белгија, и Холандија, а уште седум други меѓу кои и Франција, имаат воведено специјален статус за геј/лез парови. А инаку нормално Ватикан „најмногу од сите ги признава“
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2005 во 00:53
Ghost, грешиш. Не се секаде признаени. Во САД само во државата Масачусетс (Бостон) се легални. Исто се изгласа и во Калифорнија, ама после тоа Шварценегер (инаку гувернер на Калифорнија) се избламира па мислам дека го поништи законот „во интерес на народот“.
Кон врв
Ghost Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Universe is my limit

Регистриран: 30.Септември.2005
Поени: 6109
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ghost Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2005 во 14:18

Originally posted by RebeL RebeL напиша:

Ghost, грешиш. Не се секаде признаени. Во САД само во државата Масачусетс (Бостон) се легални. Исто се изгласа и во Калифорнија, ама после тоа Шварценегер (инаку гувернер на Калифорнија) се избламира па мислам дека го поништи законот „во интерес на народот“.

Toa e samo za Usa so mi kazuvas, inace proveri poubavo i ke vidis deka ne bas sekade ama mislam deka vo pogolemiot del od drzavive tamu e priznaeno toa, ali kako i da e, ne se zamaram posto toj zakon mene ne me faka

MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION          
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2005 во 19:52

„Признаено“.... единствено хомосексуалноста таму не е воопшто табу тема, слободно се зборува дома во семејството без наоѓање на алтернативни зборови како „оди со мажи“ или „прави неубави работи“ итн.. како што кај нас тоа го зборуваат родителите на своите деца. Зборуваме за легализација на браковите, а не за тоа дали им сметаат на некого или не, или дали се дискриминирани или не.

А за каде се легализирани браковите, кажав погоре.

Изменето од RebeL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Universe is my limit

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ghost Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2005 во 16:39
e dobro de, ama vazno zborat 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2005 во 09:17
Ghost, дај нешто продуктивно кажи. :/
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Universe is my limit

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ghost Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2005 во 11:20
pojma neam brat so produktivno da pisam, znam samo toa, sum cul glasini... inace jas ne teram tamu kolumni za homoseksualcite, neka si se gi poddrzavam, si imaat svoj zivot so go sakaat... dosta ajde mi se pie pivce otidov da si zeam edno 
Кон врв
nedopirliv Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Ноември.2005
Локација: Macedonia
Поени: 1334
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nedopirliv Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2005 во 14:04
Eve jas sum gay,pa kazete edna dobra pricina zasto bi stapil vo brak so nekoj,brakovite se samo list hartija na koj se potpisuvaat dvajca luge,a ako jas nekoj sakam togas ne mi e potrebna nikakva hartija za da mu dokazma deka go sakam,vprocem site prevari se pravat vo brakot,pogolem del od populacijata e skolon kon prosmikuitet pa nenzaci deka ako so nekoj si vo brak deka i ke mu bides veren do kraj.A za posvojubvanje deca.pa smetam deka ne e ok,na edna noramalna edinka za pravilen rast i razvooj mu se potrebni majka i tatko(masko i zensko).
Кон врв
mimi24 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2005
Поени: 716
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mimi24 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2005 во 13:05

Mojot stav kon homoseksualnite brakovi e pozitiven. Smetam deka na lugeto treba de i se odbezbedi kompletna sloboda za da si go ziveat zivotot kako sakaat. A potoa dali tie ke go koristat toa pravo ili ne toa e niven izbot. I nie heteroseksualcite se poveke i poveke ziveeme so godini so vonbracni zaednici. Imame deca i povtorno ne vleguvame vo brak. Go imame pravoto za taa istitucija ama ne ja koristime.

SMETAM DEKA NA LUGETO TREBA DA IM SE OBEZBEDI I DADE TOA PRAVO

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2005 во 00:50
Комплетна слобода?? Не би рекол, зашто тоа би значело анархија. Но во врска со бракови, да, зашто подобро детето да има геј/би родители/старатели. отколку да е во дом без родители.
Кон врв
mimi24 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2005
Поени: 716
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mimi24 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2005 во 11:33

Originally posted by nedopirliv nedopirliv напиша:

Eve jas sum gay,pa kazete edna dobra pricina zasto bi stapil vo brak so nekoj,brakovite se samo list hartija na koj se potpisuvaat dvajca luge,a ako jas nekoj sakam togas ne mi e potrebna nikakva hartija za da mu dokazma deka go sakam,vprocem site prevari se pravat vo brakot,pogolem del od populacijata e skolon kon prosmikuitet pa nenzaci deka ako so nekoj si vo brak deka i ke mu bides veren do kraj.A za posvojubvanje deca.pa smetam deka ne e ok,na edna noramalna edinka za pravilen rast i razvooj mu se potrebni majka i tatko(masko i zensko).

Vo vrska so posvojuvanje na deca od strana na gej roditeli ne smetam deka toa e ponenormalno od toa edno dete da raste vo sredina kade sto tatkoto se alkoholicar koj postojano ja tepa zenata, a ovaa za da mu vrati se e*e so sekoj komsija so koj ke stigne, a na tetevo postojano drugarcinjata mu zborat "tatkoti e pijanica a majka ti k**va.

Bitno e deteto da zivee megu luge koi se smireni i na deteto ke mu pokazat koi se vistinskite vrednosti vo zivotot

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2005 во 11:41
Исто подобро е детето да има геј/би родители/старатели отколку да нема воопшто и да живее во дом.
Кон врв
Синдарела Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Бањана Пепелашка

Регистриран: 06.Ноември.2005
Поени: 2604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Синдарела Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2005 во 22:17
Originally posted by mimi24 mimi24 напиша:

Mojot stav kon homoseksualnite brakovi e pozitiven. Smetam deka na lugeto treba de i se odbezbedi kompletna sloboda za da si go ziveat zivotot kako sakaat. A potoa dali tie ke go koristat toa pravo ili ne toa e niven izbot. I nie heteroseksualcite se poveke i poveke ziveeme so godini so vonbracni zaednici. Imame deca i povtorno ne vleguvame vo brak. Go imame pravoto za taa istitucija ama ne ja koristime.

SMETAM DEKA NA LUGETO TREBA DA IM SE OBEZBEDI I DADE TOA PRAVO

тоа е наше право дали ќе ги користиме или на и на хомосексуалците е нивно право да бараат а ние во ова Македонско општество и воопшто да не им дадеме.ЈАС СУМ 100% ПРОТИВ БРАК НА ХОМОСЕКСУАЛЦИ И ТАКА ТИЕ СЕ ВОН КОНТЕКСОТ ПА ЗАТОА НАЈДОБРО ДА СИ ОСТАНАТ ТАКА ВО ЗАЕДНИЦА НЕМА ПОТРЕБА ОД ВРЗУВАЊЕ ПРЕД БОГА.немам ама баш ништо против нив дури и би сакала да имам такво другарче и да ми разјасни многу работи ама друго НЕ

Кон врв
misshugo Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Ноември.2005
Локација: Macedonia
Поени: 19
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misshugo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Ноември.2005 во 21:59

Originally posted by VkusiMe_M VkusiMe_M напиша:

Brak neka ima megju niv megjutoa nikako ne smee da se dozvoli da imaat mozhnost da posvojat dete zoshto na koj nachin kje e vospitano toa dete i toa koga kje porasne da stane gay.. zatoa shto deteto ushe od mali noze se nasocuva vo zivotot. E toa ako se dozvoli lichno jas kaj kje sretnam gay kje go ritam so kloci.

nema vrska, deteto sto ke go posvojat ne mora da znaci deka i toa ke stane gej kako roditelite. na gej-lugeto (roditelite) nisto ne im nedostiga vo psihata i odnesuvanjeto za da odgledat edno dete "normalno" kako site drugi roditeli. makar sto ima i takvi sto site mislam deka se "normalni" a decata nemaat drug izbor pa gi sledat nivnite postapki...

Hugo
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.