|
Сексуалноста-табу тема? |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DEFINITIVNO TEMAVA TREBA DA IDE VO "PSIHOLOGIJA"
I GI MOLAM MODERATORITE DA JA ISPRATAT NATAKA.... |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
bibce
Сениор Регистриран: 26.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2203 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..............da .........navistina.........nie t.es....jas moja generacija mnogu malku imavme komunikacija so nasite roditeli na tema sex.........sme rastele vo drugo vreme.............ne deka nie nesto sme zaostanati ili sme nemale nikakva komunikacija so nasite roditeli na tema sex...............no sega jas koga ke se stavam vo uloga na roditel BI sakala sve sto mozam da im objasnam na moite deca
....
..............i navistina nema potreba od tabu temi pomegu roditelite i decata................
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a demek denshnive deca uchat od roditelite za seks, kako da ne
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ke im dadesh knizule od kaj da prochitaat, da ne se machish da objasnuvash, oti malku nezgodno e de neli...na nekoe 13 godishno da mu objasnuvash vaka taka onaka...oti zatoa i za ova neka objasni nekoj pokompetenten t.e. po vesht so zborovi i izrazi
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...vo vrska, so seksualnoto obrazovanie na decata, treba da se zapamtat dve tri stvari, za zenskite...posle e**nje nema kaenje ii plachenje-mashkite ne go sakaat toa...a za mushkite...koa ke zvrsh*te rabota odma gakite na vas, da ne vi go viidat, posho ako vidat pogolem ke smaglat nataka-zenskite go sakaat toa...hahahhahhaaa
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...СВАШТА..(ова не важи за тебе арсе...)
Изменето од zagor - 08.Јуни.2008 во 00:52 |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мајка ми проба еднаш да отвори ваква тема на разговор ама брзо се откажа...немам намера со неа да зборам за секс, ни сега , ни никогаш
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас со мајка ми бев прилично отворена по тоа прашање од проста причина што е доста приступачна кога станува збор за интимна хигиена, здравствена заштита и бременост.
Уште кога имав 9 год, се вратив од систематски и и кажав дека една од другарките имала веќе добиено. Мене чудно ми беше зашто мислев дека е рано, ама од тој ден мајка ми почна да ми ги објаснува фактите за женскиот организам. Не ми било никогаш срам, ама постои малку непријатност за време на едукацијата.Нешто како срам Чудно! Можеби сознанието дека постануваме возрасни и дека се развива сексуалноста не прави позатворени во тој период. Но и ден денес отворено зборам со мајка ми за хпв, за рак на дојка, за секакви венерични болести бидејќи информацијата е многу важна за превентива.Не зборувам како што со кој сум правела, интимни детали, туку што може да призлезе од анален секс, што од орален итн.Мислам дека бев прилично среќна што имам таков родител. Татко ми ко секој татко не е конзервативен но е доста затворен и не сакал да разговара на таа тема.Ама знаел да ме упати. Јас можеби имав среќа но 99% од родителите на моите пријатели се ограничени на тоа поле. Благодарение на мајка ми си научив како да се заштитувам од несакана бременост, како да си ги пресметувам плодните денови, и општо се за циклусот.Ми помогна подобро да си го запознаам своето тело и организам. Изменето од GlenKlouz - 08.Јуни.2008 во 12:23 |
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас отидов на обука за пиер едукатор од област на сексуално здравје и се таму си научив . И мајка ми знаела да ми даде некој корисен совет ама знае и да плесне од ведро небо некоја глупост...
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako mi e vo kontekst so falba, ne delam seksualni soveti
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zambija
Сениор Регистриран: 21.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sexsssssssssssssssssssssssssssssssss........................
|
|
Момче Македонче
Сениор Регистриран: 16.Август.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес децава се раѓаат со високо сексуално образование
|
|
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |