IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Самоубиство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Самоубиство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3637383940 84>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 14:24
vidis ti sakas da se boris- mislis deka ima izlez
e nekoj smeta i nesaka da se bori - misli deka borbata e bezpolezna

mezebi ne e vo pravo so misli deka e bezpolezna a mozeni e e vo pravo????
negovo e dali kje se bori ili ne

nema vrska toa so hrabrosta

samo so REZIGNACIJATA

stigna do kraj - so mu izgleda logicen vo momentov

jbg

sranja se slucuvaat
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 15:59

Многу е тешко да се коментира на оваа тема...затоа се воздржувам од коментари, иако сметам дека од човековиот живот нема ништо повредно на свет, па затоа во никој случај тој живот не би требало да згасне (освен силом други прилики, нели).
И во најголемите депресии и најголемиот очај треба да знаеме дека во животот секогаш може да се случи нешто што ќе ни го промени мислењето или потполно ќе ни го промени целиот живот, па затоа не треба да се откажуваме се додека некој друг (???) тоа не го реши!
А за старите луѓе на кои алудира 'Кин ќе кажам - Од каде да знам дека утре научниците нема да измислат "некој напиток" како од Светиот Грал на Индијана Џонс! Може звучи смешно, ама верувајте денешнава наука ветува многу, а покрај тоа и таа се развива со геомтериска прогресија, па така - она што е денес научна фантастика утре сигурно ќе биде научен факт и реалност!!!

Изменето од james dean - 03.Мај.2008 во 16:04
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 18:17
james dean potpolno si vo pravo, i jas takvo mislenje imam za samoubistvo.... mi teknuva, baba mi sto mi velese cesto... "posle dozd sekogas sonce gree" ... koga mi e tesko ili koga sum vo situacija so mi se cini teska, pomisluvam na nejzimite zborovi, taka sum ucena, sekogas svetloto posle temniot tunel da go "baram" ... sekoj si ima svoj nacin na "resavanje" problemi/situacii... za nekogo e samoubistvoto resenie na problemot/situacija
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 18:28
toj KIN nikogas ne aludiral na starite lugjeтага

ovde ne zboruvame - vase mislenje za nadminuvanje na problemite za da nedojde do samoubistvo  ..nego dali e toa tolku strasno . koga nekoj se odlucil i dali si ima pravo i pravo na svoja pricina za toa

ima li pravo da nesaka da gi nadminuva pricinite za amoubistvoto????

e toa

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 23:11
Originally posted by anakin anakin напиша:

vidis ti sakas da se boris- mislis deka ima izlez
e nekoj smeta i nesaka da se bori - misli deka borbata e bezpolezna

mezebi ne e vo pravo so misli deka e bezpolezna a mozeni e e vo pravo????
negovo e dali kje se bori ili ne

nema vrska toa so hrabrosta

samo so REZIGNACIJATA

stigna do kraj - so mu izgleda logicen vo momentov

jbg

sranja se slucuvaat

kje imas mnogu kontra-repliki na ovoj post
no jas sepak mislam deka si vo pravo!
ne daj boze....nikoj od nas da se najde vo takva situacija
no sranja postojat vo svetot
i za zal ne se retki
samo koga se daleku od nas, togas nemame sluh da gi razbereme, pa se pravime i silni i pametni
ako
neka si stojat tamu podaleku od nas
i neka nikogas ne gi razbereme

се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 08:33
Jako
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 09:09
Originally posted by seka seka напиша:

james dean potpolno si vo pravo, i jas takvo mislenje imam za samoubistvo.... mi teknuva, baba mi sto mi velese cesto... "posle dozd sekogas sonce gree" ... koga mi e tesko ili koga sum vo situacija so mi se cini teska, pomisluvam na nejzimite zborovi, taka sum ucena, sekogas svetloto posle temniot tunel da go "baram" ... sekoj si ima svoj nacin na "resavanje" problemi/situacii... za nekogo e samoubistvoto resenie na problemot/situacija
posle dozdot...obicno sneg pocnuva da paga...sonceto e nekade pred dozdot...osven vo slucajot na baba ti i u pesnana na Vlado Janevski
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 09:22
Originally posted by Makijaveli Makijaveli напиша:

Originally posted by seka seka напиша:

posle dozdot...obicno sneg pocnuva da paga...sonceto e nekade pred dozdot...osven vo slucajot na baba ti i u pesnana na Vlado Janevski

Sto tolku se CRNO? dozd/sneg isto ti e( ke napisev sega nesto , no ke se vozdrzam)...i posle ladna zima, so mnogu smeg i mraz doaga prolet! Sonce, koe siot sneg i mraz go topi...
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 11:17
Ako resis da ne sakas znaci se samoubivas, ako nemas kogo znaci si ubien.
Mislam deka zatvorite trebada bidat socineti od masko- zenski parovi kade planski ke se obucavaat da sakaat...podobro perenje mozok zdravje...i koga ke izleze od zatvor ke bide nezen i site ke gi saka i nema da pravi belji  аплауз...ama sum ponekogas pameten...танцување
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 14:36
Makijaveli,te zamoliv da mi se javish koga ke se logirash,ne go stori toa
ke moram sega javno da te opomenam da se vozdrzish od vakov tip na
komentari,veke imam poplaki od ostanatite chlenovi,premnogu voznemiruvachki deluvaat.
Ostanatite...drzete se na temata

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 15:17
Самоубиство - погрешен обид да се побегне од проблемите. Ако имаш проблем реши го зашто ако се самоубиеш на твоите ќе им останат и нивните лични, и твоите лични проблеми.
Ако се убиеш себеси, ќе убиеш уште неколку личности на кои си им сраснал во душите!
Ниту си дошол на светов по своја волја, ниту имаш право да си заминеш по своја волја.
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 15:25
Originally posted by Biba_G Biba_G напиша:

Самоубиство - погрешен обид да се побегне од проблемите. Ако имаш проблем реши го зашто ако се самоубиеш на твоите ќе им останат и нивните лични, и твоите лични проблеми.
Ако се убиеш себеси, ќе убиеш уште неколку личности на кои си им сраснал во душите!
Ниту си дошол на светов по своја волја, ниту имаш право да си заминеш по своја волја.
ej...ova ti drzi..imajki predvid deka sum dupli bliznak i pored ovaa u mene postojat uste 3 licnosti...avtomatski stanuvam ubiec?....uh ne bi mozel toa niv da im go storam
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 16:00
Originally posted by Makijaveli Makijaveli напиша:

Originally posted by Biba_G Biba_G напиша:

ej...ova ti drzi..imajki predvid deka sum dupli bliznak i pored ovaa u mene postojat uste 3 licnosti...avtomatski stanuvam ubiec?....uh ne bi mozel toa niv da im go storam

Не стануваш обичен убиец-автоматски стануваш СЕРИСКИ убиец!
Кон врв
doriangray Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Регистриран: 03.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1460
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 16:14
Или подобро речено, сериски самоубиец! Затоа Макијавелче главата горе, мислите освежи ги и духот подмалди го !
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change.
And if you're talking about my life you're only wasting your own time!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3637383940 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.