IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Самоубиство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Самоубиство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3536373839 84>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 12:51
ne rekov da menuvas tema
pisuvaj tuka svoe mislenje

no nepostiraj tvoi SCENARIJA

nevkusno e
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 13:14
Originally posted by boli glava boli glava напиша:

dali samoubistvoto e izlez vo slucaj na nuzda ili ne.... Treba li za toa hrabost,ili se tragicna zabluda na slepata sudbina?

izlez od situacija? sigurno ne, nema problem/ situacia koja ne e resliva, no ne so samoubistvo!

jas licno mislam deka samoubistvo nema nisto so hrabrost! Toa e samo kukavicki nacen da izbegas od taa situacija i da gi " resis" problemite!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 13:18
ma dali e kukavicki???
pa donekade e tocno.... no ako razmislis i ne e taka

no, sekogas postoi negov Izbor

nekoj nekogas nesaka da postoi vekje

nikoj ne go prasal dali sakal da bide tuka na ova planeta
pa i on netreba nikogo da prasuva dali mora da zivee tuka na ova planeta

prosto-- mu dojde --- dosta beshe

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 13:23
Originally posted by anakin anakin напиша:

ma dali e kukavicki???pa donekade e tocno.... no ako razmislis i ne e takano, sekogas postoi negov Izbornekoj nekogas nesaka da postoi vekjenikoj ne go prasal dali sakal da bide tuka na ova planetapa i on netreba nikogo da prasuva dali mora da zivee tuka na ova planetaprosto-- mu dojde --- dosta beshe

da vo pravo si nikoj ne go prasal... NO znae li kade potoa ke bide?
kukavici e da se bega od problemi, no sepak hrabros e da skoknes od deseti sprat... Hrabro e da ostavis se nereseno... kukavicki e toa da go mozes, bez da mislis na ostanatite....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 13:34
a neznam
ima neso i vo tvoeto
no
ne sme vo pravo nitu jas pa nitu ti
cudna e ova tema
UPRAVUVANJE NA SVOJOT ZIVOT VO SITE MOZNI VARIJANTI

nikoj nemoze tocno da kaze so e pravilno- oti sepak zavisi od lucaj do slucaj

so ako nesaka da se soocuva so posledici
negovo pravo e da prekine
valjda

i jas nesum nacisto , za ova

no edno znam

nema pravo so toa da opteretuva ili im nanesuva loso na drugite

Изменето од anakin - 03.Мај.2008 во 13:34

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 13:48
dobro sto sme vo tema filozofija

vo pravo si sekoj smee sam da si odluci, ziveeme vo eden svet vo koj skoro sekoj go ima toa pravo, sam da odluci!

NO drugarite/porodicata itn... i tie go nemaat vo toj moment/takva situacija toj izbor...

Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 13:49

......ednostavno,se izmori...od zivotot...

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 13:56
Originally posted by seka seka напиша:

dobro sto sme vo tema filozofija

vo pravo si sekoj smee sam da si odluci, ziveeme vo eden svet vo koj skoro sekoj go ima toa pravo, sam da odluci!

NO drugarite/porodicata itn... i tie go nemaat vo toj moment/takva situacija toj izbor...

ne e deka e dobro

vo taa tema SME

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 14:05
Originally posted by mamma mamma напиша:

... ne go razbiram izrazot se izmori od zivotot... mojot dedo imashe 84 godini... a praveshe planovi kako snaata... koga ke go zenime sin mi... da go daruva bovca... i kakov kostum da mu kupime.... a sin mi togash beshe prvace.... vo zivotot sekogash ima neshto ubavo...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 14:11
Originally posted by mamma mamma напиша:

nekoj nekogas nesaka da postoi vekjeprosto-- mu dojde --- dosta beshe

skoro sekoj ednas vo zivotot se oseka "izmoren od zivotot" no toa ne mora da bide kraj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 14:13
ne mora da bide kraj za 99%
no sekogas gi ima tie 1%

neli samoubista se slucuvaat

Кон врв
Kiniki Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Мај.2008
Локација: Australia
Поени: 30
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kiniki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 14:20

.

Изменето од Kiniki - 31.Декември.2009 во 11:13
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 14:22

ne mora da bide kraj za 99%no sekogas gi ima tie 1%neli samoubista se slucuvaat

da, nazalost potpolno si vo pravo
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 14:23
Originally posted by Kiniki Kiniki напиша:

Samoubistvo e najgolema greska sto covek moze da ja napravi vo zivot. Ne mozeme da znaeme kako se custvuvale tie sto resile da si go odzemat zivotot, ama jas vo sekoj slucaj ne go opravduvam toa. Treba da se stisnat zabi i da se prebrodi sekoja kriza, a posle ke svatime deka samo ke sme zgresele ako sme se samoubile!

sto imame NIE tuka da opravduvame? sekomu svoeto, kako sto rekov... i jas sum protiv samo ubistvo no kako anakin sto rece... postojat i sekogas ke postojat tie osobi koi se resile da se samoubijat
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3536373839 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.