|
Што мислите за градот Струмица? |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 31> |
Автор | ||||||
semenka
Нов член Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Нормално дека Струмица е најубав град - бидејки јас живеам во него.
|
||||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
I tava so vikas. Samo pazi ubav grad ne znaci i ubavi cuveci |
||||||
KUKOC7
Сениор Барон Минхаузен Регистриран: 26.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 1852 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Strumica mene me asocira na :Karneval,Ubavi Devojki i na protestanti(po verosipovest).Vo sekoj slucaj ok e Strumica a posebno devojkite !!!
|
||||||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Protestanti poradi Boris Trajkovski. Inaku mislam deka ima poveke Katolici i Katolicka crkva. A vo Kolesino ima 7 veri i sekti. |
||||||
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
ШТО СЕ ОДНЕСУВА ДО РЕЛИГИЈАТА, СОСТОЈБАТА Е ВАКВА- НАЈГОЛЕМ БРОЈ ОД НАСЕЛЕНИЕТО ВО СТРУМИЧКАТА КОТЛИНА,(ТУКА СПАЃААТ И ОКОЛНИТЕ 72 СЕЛА ОД СТАРАТА ОПШТИНА СТРУМИЦА), СЕ ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЈАНИ. КАТОЛИЦИТЕ СЕ ПОМАЛУБРОЈНИ...НАЈЧЕСТО ТИЕ ВОДАТ ПОТЕКЛО ОД БЕЖАНЦИТЕ,КОИ ПО ПРОТЕРУВАЊЕТО ОД РОДНИТЕ ОГНИШТА ОСТАНУВАЛЕ БЕЗ ОСНОВНИ СРЕДСТВА ЗА ЖИВЕАЧКА, А КАМОЛИ ДА ГИ ПЛАЌААТ ДАВАЧКИТЕ НА ПОПОТ(ПРАВОСЛАВЕН) ЗА КРШТЕВКА,ПОГРЕБ, ВЕНЧАВКА...ОТИ ОТКАКО СЕ НАСЕЛИЛЕ, ОВДЕ ИМ СЕ РАЃАЛЕ ДЕЦА, СЕ ЖЕНЕЛЕ, УМИРАЛЕ...А ПАРИ - НЕМАЛО. И ТОГАШ КАКО И СЕГА ИМАЛО СТРАНСКИ МИСИИ ВО КРИЗНИ ПОДРАЧЈА,ПА КАТОЛИЧКАТА ЦРКВА СЕТО ТОА ГО ПРАВЕЛА БЕЗ НАДОМЕСТ...ВО ЕДНА ТАКВА МИСИЈА БИЛА И МИС СТОН, А ТАА БИЛА ПРОТЕСТАНТ.НА ЕДНО МЕСТО ПРОЧИТАВ ДЕКА МИТРОПОЛИТОТ ВО СТРУМИЦА ОД ТОЈ ПЕРИОД СЕ ЗАЛАГАЛ ЗА УНИЈАТЕЊЕ СО ПАПАТА, ЗАШТО ВАТИКАН БИЛ РАСПОЛОЖЕН ЗА РЕШАВАЊЕ НА МАКЕДОНСКОТО ПРАШАЊЕ, ПА НАМЕРНО ГИ ЗГОЛЕМИЛ ТАКСИТЕ, СО ШТО ГО ТЕРАЛ НАРОДОТ ДА ПОМИНУВА ВО КАТОЛИЦИЗАМ. |
||||||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Abe strumicani sa tasak sme izgoreni.
Na strumicanec daj mu rakiicka ,sopska, pivce i skara i gledi mu sairot. A za rabota, uuuuuu nedaj boze daleko bilo. Tuku ucitele videli so napravia ucenicite vo Smolari. Za toa treba da odgovara i oni i roditelite a i nivnite nastavnici sto neuspeale takva stoka u red da ja stavat. |
||||||
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Потполно се согласувам.Децата биле од градот...средношколци.Откако ги фатиле се покајале и барале да им се прости,ветувајќи дека ќе ја надоместат штетата. Можат да се покајат в црква и да бараат прошка од Бога, но пред законот се одговара за неделата. |
||||||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Струмица во убавината на денот
Prekrasen tekst. Neka Strumica im bide primer na drugite gradovi vo Makedonija. Definitivno grad so najbrz ekonomski razvoj vo Makedonija. Neka se razmislat malce gradonacalnicite na SKOPJE ,BITOLA ,OHRID i drugi, okolu toa zosto Strumica dolku brgu cekori napred a tie tupkaat vo mesto i pokraj site prednosti sto gi imaat. Koga Strumica moze togas mozat i drugite. |
||||||
Tonchie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Поискрен од Мона Лиза Регистриран: 02.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 290 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Пред некој ден бев во Струмица, па еве ќе го ископирам текстот што го напишав на еден друг форум.
Инаку јас денес беф во Струмица, и не е лош градот, онака, фино мало гратче. Автобуската е ѕверска, два контејнера од оние големине Паркчето е фино, возчето уште пофино
Очекував малку поголем град, ама и ова е сосема ОК. Во Елизабет има убави палачинки. Во Екстрим ми направија благо капучино, а јас без да знам додадов уште шеќер. БЉАК. Више капучино во Струмица, НЕ, може некое друго кафе Она што велат дека има многу повеќе девојки отколку момчиња во градот... па не ми се виде баш така, дали затоа што се што беше машко беше излезено по кафичите, или повеќето девојки дома седат и се бават со домаќински работи... не знам. Само имаше неколку девојки кои ми оставија впечаток со нивната физичка појава. Другооо... беф на Баир на Св.Илија Многу добра петека за пешачење. И шумата е убава и птиците црцорат, мераци п.с. Струмица е единствен град во Македонија со катна гаража
|
||||||
Немам потпис, ама имам профил на YouTube
|
||||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
koga ke go vidam ,..pak,...mozebi ke go up date-ram moeto mislenje za strumica!,.
..staroto mislenje,...ne e bash za,...pofalba! |
||||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Obavezno ke treba da napravis UP-DATE na mislenjeto za Strumica. Samo pobrzaj dodeka temperaturite ne se kacile preku 50. |
||||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
ke pocheka toa ,..malku!,...
..2 000 dinari ,...za 300 km?! |
||||||
||||||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
ZOSTO DVE ILJADI DENARI: OD SKOPJE KARTATA TI E 360 ; A ZA NAZAD E 350 ILI 330 NE SE SEKAVAM KAKO I DA E OKOLU 700denari zaokruzi na 800 so se taksi do avtobuskata vo Skopje. Tie pari ke gi zastedis so toa sto Makijato ili Espreso e 20 denari Pivce e 50 denska sema , vecerta e 60 a posle eden e 70 taka da mnogu e evtino. Ova se odnesva i za hranata. Ima mnogu dobri picerii i kafanki vo koj ako odis da ne zaboravis da probas Strumicko kebapce. kako i da e se isplati BRZA. I garderobata e mnogu evtina poradi toa sto ima mnogu sivalni i plus Grcija ni e do Gazo so vikat. Dosega ne sum slusnal deka nekoj se pokajal sto bil vo Strumica. |
||||||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
ubavo,...samo treba toa da go pomnozam so,...2,...
inache ,...ne odam so avtobus nikade,...a,....20 l. gorivo x70=1400.......,....+ patarina okolu 10 evra,...moze i povekje ke "otide" od 2 000,...a be,...ne sum bil otkako me koshtashe samo okolu 800,.....a,togash odev i nekolku pati godishno,..... i togash ne beshe bash za falenje strumica,.. |
||||||
||||||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 31> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |