IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5960616263 242>
Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 23:40
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Интерсно прашање...
Никогаш не сум се запрашала “Што правел Бог пред да го создаде светот“?

Инспирација за прашањево ми е всушност прашањето на анакин.
Еднаш реков-не смееме да се плашиме да прашуваме.
Знае ли некој одговор на ова прашање?

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Noor4ever Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 17.Април.2008
Поени: 74
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Noor4ever Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 23:42
Originally posted by brza brza напиша:

brate majmune?!,...shto mi ti napravile be tuka?збунетост,...meleno meso !........a,sto pati sum ti kazal,...begaj shto podaleku od ovde,...намигнување.

Pa ti sto baras togas na ovoj podforum brza, da delis soveti?
Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 23:47

Интерсно прашање...Никогаш не сум се запрашала “Што правел Бог пред да го создаде светот“?
Инспирација за прашањево ми е всушност прашањето на анакин.Еднаш реков-не смееме да се плашиме да прашуваме.Знае ли некој одговор на ова прашање?

ТЕФЕККЕРУ ФИ ХАЛКИЛ-ЛАХИ,ВЕ ЛА ТЕФЕККЕРУ ФИЛ-ЛАХИ

"Размислувајте за Аллаховото создавање а немојте да размислувате за Аллах"

Еве ти супер одговор,колку и да се мачиме да размислуваме толку повеќе ќе запаѓаме во грев и претпоставки.

Изменето од Omer El Faruk - 25.Април.2008 во 23:47
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 23:50
Ама ти Омер навистина не сакаш да се замараш со ништо...Па ова не е замарање, зашто да не се постави и едно вакво прашање? значи ангелите постоеле пред создавањето на земјата и човекот и Му служеле на Бог...Но што правел Бог пред тоа? Или ти е страв да се распрашуваш? Па Бог нема да не казни за нашата љубопитност....трепкање
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 23:53
Ај да се распрашам па ќе ти кажам.Во меѓу време,знаеш ти нешто?
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 01:28
Sto imalo pred big beng.........

sto pravel bog pred da rece neka bide svetlina......

Vaka naucnicite se luge koi sekoe svoe mislenje go potkrepuvaat so fakti.....(pod fakti ne spaga zatoa sto taka pisuva vo biblijata) znaci teorijata na za big beng e zemena kako pocetna za ponatamosniot razvitok na vselenata.......(ima odredeni fakti na koi e zasnovana ovaa teorija gi imav izlozeno vo eden od moite predhodni postovi)
Znaci poentata mi e vo toa da naucnicite se fokusirani da doznaat i dokazat kako se odvival nasiot razvoj posle oboj nastan.......
znaci otkako setyo toa ke stane kristalno  jasno....ke se trgne kon objasnuvanje i dokazuvanje na toa sto imalo pred big beng......(ili ke ostane uste edna da recam dupka za da moze da se razvie nekoja nova religija:) )

A sprotivno na toa religijata se bazira na izmislici i naucna fantastika pa taka da pologicno bi bilo da se ocekuva odgovor na prasanjeto sto pravel bog pred da pocne da go sozdava svetot........
ili ednostavno odgovorot bi bil....toj period od NEGOVIOT zivot ne e da receme vazen za nasiot postanok.........i negovoto postoenje....no sekako ostava mesto za razmisluvanje i komentiranje....

poentat mi bese deka na nekoe tolku komplicrano da recam prasanje polesno e da izmislis odgovor kako sto pravat vernicite ili toa da go potkrepis so dokaz kako sto se ocekuva od ateistite......
end off days 15...14...13....
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 01:32
Bog pred da ja stvori zemjava pravel drugi svetovi koj veli deka sme sami vo univerzumot.....????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 01:33
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Bog pred da ja stvori zemjava pravel drugi svetovi koj veli deka sme sami vo univerzumot.....????

Vernicite.......
end off days 15...14...13....
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 01:38
I jas sum vernik ama toa ne mozam da go kazam, koj go sprecuva Bog da napravi mozebi uste iljda svetovi kako nasiov so isti sustestva hmmm kako nas (mislam deka taa greska nema da ja povtori), nikoj, taka da ne mozeme da kazeme deka nie go imame eksluzivnoto pravo na toa da imame Bog ..... samo Bog ja znae visitnata....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
simeon Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 26.Април.2008
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај simeon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 01:43
ne e greskata vo Boga zaradi segasnata padnata sostojba kaj covekot, vinovni sme samite nie za se sto ni se slucuva dokolu Bog izvrsi dejstvo vrz nas, ni ja ogranicuva slobodnata volja, Adam i Eva ja nosat vinata za segasnata sostojba, bog go sozdade covekot za dobro a so svoeto ne poslusanije praroditelite odpadnaa od Odnosot so Boga, i covekot se odaleci od boga.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 01:53
ako pravil drugi svetovi

so kje mu bila Svetlina vo vasiot slucaj???

valjda imalo svetlina porano de koga gi pravl tie svetovi
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 02:04
Анакин... светлината, не го означува само она што ти го подразбираш како светлина... Во тој збор се содржи и Знаењето... и се однесува на овој свет. Конкретно, Христијанството - не се занимава со тоа дали има други светови. Ако некој сака да дава такво толкување, тоа си е негов избор...

Изменето од zidarski - 26.Април.2008 во 02:05
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 02:17
znaci nemate ednoznacen odgovor na poimot
neka bi svetlina

rekol bog

a  komu go kazuval toa???????

interesno mi e da ve citam- nekako se si znate za toa nematerijano semokjno bitie koje nikoj ne go videl, samo go pocustvuval, taka ve razbrav

a sepak se znaete za nego, za negovite celi so vas, dmemek gresni lugje

nekako znaete deka toj vika

pruzi mi raka i kje ti pomognam, ako ne veruvas vo mene ne ti pomagam i slicni - postulati koi gi citam tuka

nemozam da sfatam , kako toa se znaete za nego- i tolkuvate se za nego
tolkuvate totku nezamislivo kako so e gospod

drugo prasanje- cuv deka gospod mu gal 10 bozji zapovesti na mojsie na kamen - ne bi bilo podobro ako gospod bi mu gi dal na titaniumska ploca koja bi ostala trajna do den denesen i kade se naogja sega toj kamen????

Изменето од anakin - 26.Април.2008 во 09:55
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 09:54
gorniov post lke bide brisan
oti koga kje napisu jas broj 9 - sekogas e brisan голема%20насмевка

no koj kje mi odgovori za kamena ploca mesto titaniumska?????

Изменето од anakin - 26.Април.2008 во 10:12

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5960616263 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,625 секунди.