|
Статусот на жената во Кyранот |
Внеси реплика | страница <1 2728293031 38> |
Автор | ||||||||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
|
||||||||
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
||||||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Ајша, мислам дека само ти ме разбираш од овој подфорум и драго ми е поради тоа |
||||||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||||||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Ne be Marija i drugite te razbiraat
Harun, jas od ANtigona ne baram da ja smeni verata. Nejzinoto pisuvanje ni kazuva deka taa vo sebe NEMA vera, taka da neznaes na sto da se povias kaj nea, Na vera NE Na osnovna covecka pocit - NE Na razum - NE Zalno e sto seusta postojat takvi luge! |
||||||||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||||||||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
И оваа има вера |
||||||||
||||||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
ПРЕСТАНЕТЕ СИТЕ СО ДИСКУСИИ НАДВОР ОД ТЕМАТА!!! КОГА НЕКОЈ ПРОВОЦИРА, ОСТАВЕТЕ МОДЕРАТОРИТЕ ДА СЕ ЗАНИМАВААТ СО ТОА, А НЕ ВИЕ ДА РАЗВИВАТЕ НЕПОТРЕБНИ ДИСКУСИИ!!!
|
||||||||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Антигона имаш опомена за навредлив однос и за пишување надвор од темата!
Омер - не давај оценки на личности, ако имаш забелешки, ние треба да се занимаваме со тоа. Харун - опомена и до тебе за последниот пост! Не ме интересира што си бил испровоциран, вакви навреди нема да се толерираат!!! |
||||||||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Аиша - не ме разбирај погрешно, не сакам да звучам навредливо, но ова е феномен кој не е присутен само во Македонија, но во целиот исламски свет... Да, има земји во кои има уште поголема неписменос и необразованост (како на пример некои Африкански земји), но освен во тие земји - муслиманските се на второ место по необразованост на населението, особено необразованост на жената. Турција е исклучок, но мора да се земе во предвид крајно секуларниот карактер на таа земја. Во останатите земји - почнувајки од Индонезија на исток, па се до Мароко на запад, нивото на образованост е многу ниско. Дури и во земји во кои има услови и има релативно постабилна финансиска ситуација. Исклучок е можеби Иран, во целата таа ситуација... но тие се шиити, па нели не ги броиме... Дури и во Босна и Албанија, образованоста на жените се должи на нерелигиозниот карактер на државите. Дури и во овие две земји, во реоните во кои традицијата има посилно влијание, образованието на населението е многу ниско. Зошто е тоа така, кога к*ранот изрично бара од луѓето да се едуцираат, без разлика на полот? Зошто од жената се очекува да се занимава само со домаќинските работи, и да биде добра сопруга, а не да биде добар доктор, професор, инжењер? Ова не е феномен само во Македонија, а низ целиот исламски свет... |
||||||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
МУЏАХИД; ЌЕ ТЕ ЗАМОЛАМ ТЕБЕ И ОСТАНАТИТЕ КАКО ТЕБЕ ДА СЕ ВОЗДРЖИТЕ ОД АНАЛИЗИ И ДОНЕСУВАЊЕ СУДОВИ ЗА МОЈАТА ЛИЧНОСТ; ЈАС АНИКАДЕ НЕ НАВРЕДИВ НИКОГО, САМО СИ ПОСТИРАМ ПРАШАЊА,ХАДИСИ И СЛ.НА КОИ БАРАМ ОДГОВОРИ И ДИСКУСИЈА. ТОА СЕ ПРОТЕГНУВА ОД ВЧЕРА, И ЈАС МНОГУ УБАВО СЕ ПРОИЗНЕСОВ. ИЛИ ПАК ТОА Е ВАШ НАЧИН НА ЈКОМУНИКАЦИЈА СО ЖЕНА? АТАК? Изменето од maria_magdalena - 17.Април.2008 во 17:11 |
||||||||
|
||||||||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
И да се надоврзам на Марија - ако некој продолжи со лични коментари и оценки на нечија личност ќе биде баниран на една недела без дополнително предупредување! Веќе десетина пати сме зборувале за ова!
|
||||||||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Ма ова ми се стаксале на мене како оси...
|
||||||||
|
||||||||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
На ова се однесуваше мојата реплика. Самата предизвика да те анализирам. |
||||||||
||||||||
antigona
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 139 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Ne se plasi,ne si sama Nego ne mi se rasprava so ovie
|
||||||||
Јас имам оружја,кои не ги познавате,имам начини и патишта,кои не ви се познати
|
||||||||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Мислам дека овој Хадис го имаш пренесено од книгата ИЗБОР ПОСЛАНИКОВИХ ХАДИСА од Јакуб Мемиќ.Читав еднаш дека овој Хадис не е веродостоен,т.е. е слаб или Даиф,кога ќе најдам ќе ви пренесам за што станува збор.Инаку уште на времето ИВЗ во Босна,т.е. некои добри познавачи на Хадисот се произнесоа за оваа збирка на Мемиќ дека во себе содржи многу АПОКРИФНИ и непроверени хадиси. Но,ХАЈР ИНШАЛЛАХ,кога ќе го најдам реагирањето за овој Хадис ќе ви пренесам за што станува збор. |
||||||||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Муџахиод ти немаш апсолутно никакво право да ме анализираш МЕНЕ и да донесуваш судови за моите ставови. Овде сме за дискусија, а за анализи-има ЛП
|
||||||||
|
||||||||
Внеси реплика | страница <1 2728293031 38> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |