IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Градови во Македонија
  Активни теми Активни теми RSS - Што мислите за градот Струмица?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што мислите за градот Струмица?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 31>
Автор
Порака
semenka Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 29.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 6
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај semenka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 09:11
   Нормално дека Струмица е најубав град - бидејки јас живеам во него.   
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 10:02
Originally posted by semenka semenka напиша:

Нормално дека Струмица е најубав град - бидејки јас живеам во него.   

I tava so vikas.

Samo pazi ubav grad ne znaci i ubavi cuveci
Кон врв
KUKOC7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Барон Минхаузен

Регистриран: 26.Октомври.2007
Поени: 1852
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KUKOC7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 10:05
Strumica mene me asocira na :Karneval,Ubavi Devojki i na protestanti(po verosipovest).Vo sekoj slucaj ok e Strumica a posebno devojkite !!!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 12:11
Originally posted by KUKOC7 KUKOC7 напиша:

Strumica mene me asocira na :Karneval,Ubavi Devojki i na protestanti(po verosipovest).Vo sekoj slucaj ok e Strumica a posebno devojkite !!!

Protestanti poradi Boris Trajkovski.
Inaku mislam deka ima poveke Katolici i Katolicka crkva.
A vo Kolesino ima 7 veri i sekti.
Кон врв
lpartik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јануари.2008
Поени: 402
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lpartik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 19:27
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Originally posted by KUKOC7 KUKOC7 напиша:

Protestanti poradi Boris Trajkovski.
Inaku mislam deka ima poveke Katolici i Katolicka crkva.
A vo Kolesino ima 7 veri i sekti.

ШТО СЕ ОДНЕСУВА ДО РЕЛИГИЈАТА, СОСТОЈБАТА Е ВАКВА-
НАЈГОЛЕМ БРОЈ ОД НАСЕЛЕНИЕТО ВО СТРУМИЧКАТА КОТЛИНА,(ТУКА СПАЃААТ И ОКОЛНИТЕ 72 СЕЛА ОД СТАРАТА ОПШТИНА СТРУМИЦА), СЕ ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЈАНИ.
КАТОЛИЦИТЕ СЕ ПОМАЛУБРОЈНИ...НАЈЧЕСТО ТИЕ ВОДАТ ПОТЕКЛО ОД БЕЖАНЦИТЕ,КОИ ПО ПРОТЕРУВАЊЕТО ОД РОДНИТЕ ОГНИШТА ОСТАНУВАЛЕ БЕЗ ОСНОВНИ СРЕДСТВА ЗА ЖИВЕАЧКА, А КАМОЛИ ДА ГИ ПЛАЌААТ ДАВАЧКИТЕ НА ПОПОТ(ПРАВОСЛАВЕН) ЗА КРШТЕВКА,ПОГРЕБ, ВЕНЧАВКА...ОТИ ОТКАКО СЕ НАСЕЛИЛЕ, ОВДЕ ИМ СЕ РАЃАЛЕ ДЕЦА, СЕ ЖЕНЕЛЕ, УМИРАЛЕ...А ПАРИ - НЕМАЛО.
И ТОГАШ КАКО И СЕГА ИМАЛО СТРАНСКИ МИСИИ ВО КРИЗНИ ПОДРАЧЈА,ПА КАТОЛИЧКАТА ЦРКВА СЕТО ТОА ГО ПРАВЕЛА БЕЗ НАДОМЕСТ...ВО ЕДНА ТАКВА МИСИЈА БИЛА И МИС СТОН, А ТАА БИЛА ПРОТЕСТАНТ.НА ЕДНО МЕСТО ПРОЧИТАВ ДЕКА МИТРОПОЛИТОТ ВО СТРУМИЦА ОД ТОЈ ПЕРИОД СЕ ЗАЛАГАЛ ЗА УНИЈАТЕЊЕ СО ПАПАТА, ЗАШТО ВАТИКАН БИЛ РАСПОЛОЖЕН ЗА РЕШАВАЊЕ НА МАКЕДОНСКОТО ПРАШАЊЕ, ПА НАМЕРНО ГИ ЗГОЛЕМИЛ ТАКСИТЕ, СО ШТО ГО ТЕРАЛ НАРОДОТ ДА ПОМИНУВА ВО КАТОЛИЦИЗАМ.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 15:59
Abe strumicani sa tasak sme izgoreni.
Na strumicanec daj mu rakiicka ,sopska, pivce i skara i gledi mu sairot.

A za rabota, uuuuuu nedaj boze daleko bilo.

Tuku ucitele videli so napravia ucenicite vo Smolari.

Za toa treba da odgovara i oni i roditelite a i nivnite nastavnici sto neuspeale takva stoka u red da ja stavat.
Кон врв
lpartik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јануари.2008
Поени: 402
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lpartik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 00:03
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Abe strumicani sa tasak sme izgoreni.
Na strumicanec daj mu rakiicka ,sopska, pivce i skara i gledi mu sairot.

A za rabota, uuuuuu nedaj boze daleko bilo.

Tuku ucitele videli so napravia ucenicite vo Smolari.

Za toa treba da odgovara i oni i roditelite a i nivnite nastavnici sto neuspeale takva stoka u red da ja stavat.

Потполно се согласувам.Децата биле од градот...средношколци.Откако ги фатиле се покајале и барале да им се прости,ветувајќи дека ќе ја надоместат штетата.
Можат да се покајат в црква и да бараат прошка од Бога, но пред законот се одговара за неделата.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2008 во 10:57
Струмица во убавината на денот

Prekrasen tekst.
Neka Strumica im bide primer na drugite gradovi vo Makedonija.
Definitivno grad so najbrz ekonomski razvoj vo Makedonija.
Neka se razmislat malce gradonacalnicite na SKOPJE ,BITOLA ,OHRID i drugi, okolu toa zosto Strumica dolku brgu cekori napred a tie tupkaat vo mesto i pokraj site prednosti sto gi imaat.
Koga Strumica moze togas mozat i drugite.
Кон врв
Tonchie Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Поискрен од Мона Лиза

Регистриран: 02.Октомври.2005
Поени: 290
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tonchie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2008 во 22:58
Пред некој ден бев во Струмица, па еве ќе го ископирам текстот што го напишав на еден друг форум.
Инаку јас денес беф во Струмица, и не е лош градот, онака, фино мало гратче.
Автобуската е ѕверска, два контејнера од оние големине

Паркчето е фино, возчето уште пофино
Оваа слика е намалена. Кликнете тука за ја видите во оригиналната големина, која изнесува 1024x768.

Очекував малку поголем град, ама и ова е сосема ОК.
Во Елизабет има убави палачинки.
Во Екстрим ми направија благо капучино, а јас без да знам додадов уште шеќер. БЉАК. Више капучино во Струмица, НЕ, може некое друго кафе

Она што велат дека има многу повеќе девојки отколку момчиња во градот... па не ми се виде баш така, дали затоа што се што беше машко беше излезено по кафичите, или повеќето девојки дома седат и се бават со домаќински работи... не знам. Само имаше неколку девојки кои ми оставија впечаток со нивната физичка појава.

Другооо... беф на Баир на Св.Илија Многу добра петека за пешачење. И шумата е убава и птиците црцорат, мераци

п.с. Струмица е единствен град во Македонија со катна гаража
Оваа слика е намалена. Кликнете тука за ја видите во оригиналната големина, која изнесува 1024x768.

Немам потпис, ама имам профил на YouTube
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2008 во 23:33
koga ke go vidam ,..pak,...mozebi ke go up date-ram moeto mislenje za strumica!,.

..staroto mislenje,...ne e bash za,...pofalba!голема%20насмевка
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2008 во 11:39
Originally posted by brza brza напиша:

koga ke go vidam ,..pak,...mozebi ke go up date-ram moeto mislenje za strumica!,...staroto mislenje,...ne e bash za,...pofalba!голема%20насмевка

Obavezno ke treba da napravis UP-DATE na mislenjeto za Strumica.
Samo pobrzaj dodeka temperaturite ne se kacile preku 50.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2008 во 12:30
ke pocheka toa ,..malku!,..голема%20насмевка.

..2 000 dinari ,...za 300 km?!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2008 во 13:30
Originally posted by brza brza напиша:

ke pocheka toa ,..malku!,..голема%20насмевка...2 000 dinari ,...za 300 km?!

ZOSTO DVE ILJADI DENARI:

OD SKOPJE KARTATA TI E 360 ; A ZA NAZAD E 350 ILI 330 NE SE SEKAVAM KAKO I DA E OKOLU 700denari zaokruzi na 800 so se taksi do avtobuskata vo Skopje.

Tie pari ke gi zastedis so toa sto Makijato ili Espreso e 20 denari Pivce e 50 denska sema , vecerta e 60 a posle eden e 70 taka da mnogu e evtino.
Ova se odnesva i za hranata.
Ima mnogu dobri picerii i kafanki vo koj ako odis da ne zaboravis da probas Strumicko kebapce.
kako i da e se isplati BRZA.
I garderobata e mnogu evtina poradi toa sto ima mnogu sivalni i plus Grcija ni e do Gazo so vikat.
Dosega ne sum slusnal deka nekoj se pokajal sto bil vo Strumica.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2008 во 16:15
ubavo,...samo treba toa da go pomnozam so,...2,...голема%20насмевка

inache ,...ne odam so avtobus nikade,...a,....20 l. gorivo x70=1400.......,....+ patarina okolu 10 evra,...moze i povekje ke "otide" od 2 000,...a be,...ne sum bil otkako me koshtashe samo okolu 800,.....a,togash odev i nekolku pati godishno,.....

i togash ne beshe bash za falenje strumica,..
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 31>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,133 секунди.