|
ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ |
Внеси реплика | страница <1 2324252627 32> |
Автор | ||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Добра ноќ mist!
За сите останати, оваа тема е за Јеховините Сведоци. Доколку имате прашања или коментари за и околу нив, на правото место сте.
|
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Tebe ce te razberam a i ti mene se nadevam samo koga ce se vidime vo zivo da ti procitam samo eden stih od edno moe poznato evangelie |
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Koj e Toj Stih ? |
||||
Nothing Remains !!
|
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Evangelieto prvin treba da znaes koe e ...
|
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Aman Be.
Dobro Evo Edni Dobri Prashanja. Koe Evangelie ? Koj Stih ? Odgovorimi PLS. |
||||
Nothing Remains !!
|
||||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Se vo svoe vreme
|
||||
Give me your secrets
||||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Dobro Ke Pochekam. Izvini PrijatelChe. Uzhivam da Se Smeam Vo Tvoive Postovi. Ednostavno . Samo Muabet Si |
||||
Nothing Remains !!
|
||||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ајде да ти кажам што разбирам јас под Протестантизам,во кратки црти: Протестантизмот настанал во 16 век како последица на реформацијата и се однесува на верувањето на група Христијани кои не се согласувале нити со римокатолицизмот,ниту со православието.(Така е,или не е така?) Протестантите не го прифаќаат авторитетот на Папата,нагласувајќи го при тоа авторитетот на Библијата и истакнувајќи ја реалноста на благодетите во Христијанскиот живот...итн...итн,значи имаат ли Јеховините Сведоци допирни точки со Протестантите или немаат? Знам дека Сведоците не се трета најголема групација во Христијанството,во мојот претходен пост мислев и напишав за Протестантите дека се трета најголема групација(да не речам фракција) во Христијанството! А сега ајде продолжи... |
||||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
модератори, членот "atentator" спамира со горниов пост на 5-6 теми кои немаат врска со Тројството. Се надевам дека ќе превземете нешто. |
||||
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Според твојата дефиниција на протестсантизам и протестанти, следува дека такви протестанти имало и пред 16ти век, и по него, и во 1ви век, бидејќи во секој век имало христијани кои не го прифаќале папата и човечките додатоци во Библијата и протестирале против авторитетот на официјалната црква да се врати на изворното Христово учење.
Секако, според ова, Јеховините Сведоци имаат малку допирни дочки со ваквиот начин на протестантизам, со таа разлика што тие не повикуваат (протестираат) на враќање кон изворното учење на Христос, туку кон нивното учење кое е многу поблиску до изворното во споредба со католиците и православните, но сепак сеуште неколку чекори далеку од изворното Христово учење.
Еден од главните слогани на протестантизмот е: "Sola Scriptura", а Сведоците велат: "Sola Scriptura и sola Стражарска Кула"
Инаку пак да те поправам, протестантите не се 3та најголема групација, туку 2ра во се она што се става под капата на христијанството. Значи 2ра, а не 3та.
|
||||
|
||||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ev.a gi rachunash li site protestantski grupacii zaedno pa si dojden do toj podatok ako se soberat adventistite,metodistite itd,itd ili nekoja od tie e samata na 2 mesto
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ги рачунам сите заедно. Сите заедно се втора по бројност групација (после католиците) во се она што се става под капата на христијанството.
|
||||
|
||||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
shtom gi rachunash zaedno mora da imaat mnogu zaednichko a sepak da se razlikuvaat po neshto , vo shto se razlikuvaat ednite od drugite bidejc'i se narekuvaat razlichno?
|
||||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па еве ти гооооооооооооолееееееееема разлика уште во основата:За Јеховините Сведоци,Исус не е Бог,туку Божји син,т.е. брат на Сотоната,оти тие Луцифера го сметаат за втор Божји Син.Е сега мисли му ја понатака,со оглед на тоа дека ЕвАнгелос посочи дека Сведоците се поблиску до Вистината од Римокатолиците и Православните. И сакал тој да признае или не Јеховините Сведоци не се ништо друго туку уште една фракција од многуте на Протестантизмот. Изменето од efendija - 28.Март.2008 во 13:56 |
||||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||||
Внеси реплика | страница <1 2324252627 32> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |