|
Самоубиствени Секти |
Внеси реплика | страница <1 345 |
Автор | |
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog 1. Reci: “O vi nevjernici, 2. ja se neću klanjati onima kojima se vi klanjate, 3. a ni vi se nećete klanjati Onome kome se ja klanjam; 4. ja se nisam klanjao onima kojima ste se vi klanjali, 5. a i vi se niste klanjali Onome kome se ja klanjam, 6. A vама – VASA vjera, a meni – MOJA! Изменето од efendija - 05.Февруари.2008 во 16:08 |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што е разлика меѓу религија и секта? Ништо! И едните и другите привлекуваат луѓе кон себе со лаги.
|
|
Nikki
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 259 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1. Народен Храм, Peoples Temple, ги основа Jim Jones
Овој човек убедил илјадници луѓе дека овој свет е грешен, ѓаволски, дека сите цркви се ѓаволски 914 од нив заедно со него се повлекле на страна и тука се убиле 2. Сончев храм, Solar Temple, Joseph Di Mambro убедил 74 луѓе дека земјата ќе се распадне, и дека иде брод Во моментот кога ќе помине ако се убијат ќе бидат земени и префрлени на Сириус 3. Heaven's Gate, слично на претходниот ја чекале кометата Hale Bopp. Верувале дека таа ќе ги однесе во Сириус Види Повеќе Се прашувам, како може некој да убдеи толку луѓе во вакви работи, дали луѓето се толку слаби, или се работи за некои мрачни сили што не се од оваа земја. Претешко е еден човек да убедиш да се убие, ама толку луѓе ? Ептен не ми е јасно како е можно. Луѓето не се до толку ... па да ти веруваат се што ќе им кажеш Изменето од Nikki - 05.Февруари.2008 во 09:40 |
|
Внеси реплика | страница <1 345 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |