IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Рецепти за солени јадења
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Рецепти за солени јадења

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 30>
Автор
Порака Обратен редослед
Popi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Април.2009
Статус: Офлајн
Поени: 1664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2009 во 08:04

A ova Pishii shto gi vikate, ne e li isto shto i MEKICI? збунетост

 
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 08:10
Originally posted by alexa alexa напиша:

Пешии- 1кг.брашно, коцка квасец, 1/2 литар вода, малку сол, малку зејтин во тестото, малку шеќер и месиш, месиш, месиш.....Потоа го ставаш тестото да кисне(околу 45 мин.) и потоа со оклагија ги рассукуваш пешиите округли, пак ги ставаш така рассукани да постојат и ги пржиш во добро загреан зејтин.Гледај да не ги препржиш.
Се јадат најмногу со сирење.

Еве ја, ја  имаш тукаголема%20насмевка
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 21:00
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

големо%20гушкањеНема да се покаеш.

More se pokajavизненадување. Sega baraat pak da napravam. Izleze superголемо%20гушкање
Deneska ke gi probam i kavadareckite pishiiголема%20насмевка


Пиши рецепта за кавадаречките!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2009 во 20:37
ух
Ги направив пишиите за вечера, ги послужив со сирење, јогурт...
Е сега: бидејќи излегоа многу, една тура ги направив така што меѓу две корички расукани ставив сиренце и ги затворив.
Испаднаа многу убави, браво за alexa!големо%20гушкање

missing


Изменето од maria_magdalena - 28.Јуни.2009 во 20:38
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2009 во 18:36
Таи стил пилешко, за на скара а може и во грил тавче.
Во сад се ренда кора од портокал, така ситно помаранџесто, се цеди сокот од целата портокал и еден лајм исто така и тој цел се цеди.
Се сечка ситно коријандер, се рендаат 2-3 главчиња(не главици) лук,сол два прста,црн пипер, маслиново масло и се топи пилешкото внатре. За најдобар вкус се остава да отстои во маринадата преку ноќ или неколку часа.
Пилешките гради може цели да се спремаат, исечени на ленти или на коцки.
Се пржи во тава или на скара.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2009 во 12:02
И јас денес ќе ги правам пишиите.големо%20гушкање

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2009 во 08:00
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

големо%20гушкањеНема да се покаеш.

More se pokajavизненадување. Sega baraat pak da napravam. Izleze superголемо%20гушкање
Deneska ke gi probam i kavadareckite pishiiголема%20насмевка
Кон врв
alexa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 261
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alexa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2009 во 23:12
Пешии- 1кг.брашно, коцка квасец, 1/2 литар вода, малку сол, малку зејтин во тестото, малку шеќер и месиш, месиш, месиш.....Потоа го ставаш тестото да кисне(околу 45 мин.) и потоа со оклагија ги рассукуваш пешиите округли, пак ги ставаш така рассукани да постојат и ги пржиш во добро загреан зејтин.Гледај да не ги препржиш.
Се јадат најмногу со сирење.
Najveci covek uvek ostaje dete
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2009 во 22:51
Znae li nekoj recept za pishii-ili peshii, go pravat obicno zenite od Kavadarci, Negotino, mnogu se vkusni?
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
polzavce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2008
Локација: Angola
Статус: Офлајн
Поени: 1325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2009 во 14:31
Тиквици....со лук...


Тиквичките излупени се сечкаат на колца....
Во тава за пржење се става малку вода. Се редат тиквичките, да се обарат. Се додава сецкан лук, сецкани пиперки, маслинки и сенф.

Кога водата ќе испари, а тиквичките се омекнати се трга од оган, се додава соја сос, сецкан магдонос и маслиново масло......

Ете толку....
МИР со сите
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2009 во 10:22
На благи свежи пиперки (може и некоја лута) се сече делот о д кај рачката и се вадат семките. Пиперките се сецкаат на ситни парчиња, кругчиња и се пржат на зејтин додека да омекнати се посолуваат. Се додава едно 100 гр. урда претходно изматена со 2 јајца и се допржува со стално мешање да не загори едно 5-10 мин.
Се јаде со јогурт, или со свежи патлиџани. (ова за појадок или вечера)


Изменето од mamamd - 14.Јуни.2009 во 10:23
Кон врв
Enigma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Enigma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2009 во 15:26
gulash so morkov,kromid,sos od domati,svinsko meso i dimena kobasica
se proprzuvaat dve golemi glavici kromid,potoa se dodava 300 gr morkov seckan na krukcinja,300 gr svinsko meso na kocki iseckano,i dve dimeni kobasichki,se dodava edna chasha voda i se dinsta na tivok ogan ,koga e skoro gotovo se dodava dve lazichki brashno ubavo promeshaj pa dodaj 200 grama domaten sos,magdonos,vegeta,biber,i sol,krchka uste malku i se trga od spored.prijaten apetit,brzo,vkusno i ne mnogu skapo.

Изменето од Enigma - 13.Јуни.2009 во 15:27
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2009 во 19:32
Kaj nas pakuvanjeto e 250 gr.- Blagoj Gjorev =Velesнамигнување
Moze i so puter, ama poubavi se so margarin, po rofiti
Кон врв
lane62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2009
Статус: Офлајн
Поени: 7583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2009 во 16:28
Zapecen (plav) modar  patlidzan
 
Kolicinite sami gi odreduvate........ znaci ..isecete go po dolzina....pa na skara, toster  malce go grilate, ili proprzite na maslo (ako e na maslo go redite na hartija da go vpie masloto)........patlidzan (crven) iseckate na kockici (bez ljuspa)... go mesate so sir (ili izvarok ili mocarella ili feta).......mozite da dodadete sunka na kockici seckana .........
e ondak go filuvate modriot patlidzan i go vitkate vo rolna........pa gi regate vo vatrostalna cinija.........matite jajca i pavlaka i gi prelivate rolnickite.............i odozgora malce rendan kaskaval.....mozi i ne mora..............
Daj više odmora jeziku nego rukama!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 30>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,094 секунди.