|
Македонско - српска дипломатија |
Внеси реплика | страница <12345 9> |
Автор | |
jonecpa
Сениор Регистриран: 26.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prtoverete ja vcherashnata izjava na ruskata federacija vo vrska so priznavanjeto na Kosovo od strana na C.Gora i Makedonija.
Na Rusite im e se jasno kje im objasnat na srbite i se kje bide O.K. Pozdrav do brakjata pravoslavni hristijani (ako ne priznaat i nas za takvi) |
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e seniore, vikas samo interes! a kade e tuka makedonskiot interes- da se priznae kosovo bez utvrduvanje granici, bez priznavanjeto na imeto.bidi posten i priznaj deka siptarite od makedonija poveke go sakaat kosovo od makedonija.utre i makedonija ke bide del od kosovo.mlad si ke dozivees.daj boze, pa da vidis kako e.lesno ti e tebe ne zivees vo tetovo, gostivar, cair...
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
trnar
Сениор Регистриран: 26.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 184 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас имам Discuss hernia на пршлените L5S1 и немам еластична кичма и ме боли име боли и ме боли- и пијам Naklofen и Ventor.Бев на magnetna rezonanca и не знам ИМА ЛИ ВРСКА ПОЛИТИКАВА? |
|
BUGS
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2008 Локација: India Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I shto dobivaat so toa izigravaat glupi majmuni,sepak nie ostanuvame dostoinstveni kako i shto ni dolikuva,dosta veke Srbinot svireshe a,nie igravme pa koj se be tie i shto se poveke od nas.
|
|
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taka e......js velam prvi uste sega i vojvodina da im ja priznaeme kako nezavisna drzava...! ke sobereme golemi poeni vo evropa!
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
По дипломатскиот преседан кој Србија го направи кон Македонија и Црна Гора со протерувањето на амбасадорите по признавањето на Косово од наша и црногорска страна, Белград со неофицијално помеки ставови. Имено вчера српскиот претседател Борис Тадиќ, во интервју за агенцијата
Бета изјави дека Србија сака најдобри односи со Македонија и со Црна
Гора, нооооо замислете, нашата влада и владата на Црна Гора требале да го направат првиот чекор. Ем протерани, и тоа единствени држави чии што амбасадори беа протерани по признавањето на Косово, ем треба ние да одиме на баци рака кај господата од Северот, ем они да одлушат дали сето тоа е во ред:
„Србија не треба да ги враќа амбасадорите на двете земји, туку Македонија и Црна Гора треба да излезат со предлог, кои ќе бидат нивните нови амбасадори во Србија. Потоа, Србија ќе ја процени ситуацијата и ќе донесе адекватна одлука која ќе ги штити интересите на граѓаните“ изјавил српскиот претседател Тадиќ за агенцијата Бета. И нормално, како што е вообичаено кај нас, повторно разединување во државниот врв по ова прашање, а секако прв се истрчува Бане кој во последно време многу често не може да седи мирен и со ладна глава да размисли за она што го прави, туку води некоја своја политика којашто како по обичај Македонија ја седнува во скут, и повикува на итно поклонение во Белград, односно ја повикува владата согласно законот да ги отпочне консултациите со претседателот за именување на нов амбасадор на Република Македонија во Република Србија. Зошто да не се врати стариот амбасадор? Зошто секогаш треба да се покажува сервилоност и зошто иако ова не е и официјален став на Белград ние треба да се истрчуваме и да се разединуваме? До кога со овакви глупи потези ќе ја оптеретуваме државата и ќе гледаме театар наместо да се сконцентрираме на решавање на суштинските проблеми?
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ма Тадиќ нека се фати за прво дрво и нека се обеси
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Немам ништо против што се однесува до предлогот, но имам против изјавата која ја дал Тадиќ која патем наликува на налог и истрчувањето на папата!
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мала измена ако може Борис Месиќ и Стјепан Тадиќ
Изменето од Царевић - 16.Ноември.2008 во 18:29 |
|
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Повеќе од усна изјава е потребна за македонската влада да предложи нов
амбасадор во Белград. Прашањето ќе го разгледаме кога за тоа ќе дојде време, но би требало
да имаме повеќе од усна изјава. Кога на непринципиелен начин нашиот
амбасадор беше протеран од Белград, господинот Црвенковски не даде
никаков коментар, а сега покажува одредена сервилност.- ова е реакцијата на министерот за надворешни
работи Антонио Милошоски по повикот на српскиот претседател Тадиќ
Македонија и Црна Гора да го направат првиот чекор за подобрување на
односите со Белград по признавањето на независноста на Косово.
И нормално повторно се јаува кабинетот на папата со контра изјава: Претседателот е изненаден што Владата после признавањето на Косово ја потценува можноста за нормализирање на односите со Србија. Министерот со својата изјава остава впечаток дека Република Македонија повеќе поддржува нарушени билатерални односи по признавањето на Косово од самата Србија. Претседателот сепак се надева дека Министерот по завршувањето на акцијата за садење дрвца многу посериозно и заедно со премиерот ќе ја разгледаат ситуацијата и соодветно ќе постапат водејќи се пред се од државните интереси. ...лудило...само не срамат и ни го потценуваат интелектот... |
|
Јордан Шумарот
Сениор Регистриран: 08.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 230 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
со србија треба да си ги негуваме односите....Ч)
|
|
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не,тие треба да си ги негуват односите со нас,бидејќи во однос на Србија сме во незавидна положба,целата држава им е во лајна,најмалце им треба да се закараат со народ кој е еден од тие кои најповеќе им помагал и ги сметал за браќа,иако не се и не заслужуваат. Изменето од ZoraNaSlobodata - 16.Ноември.2008 во 20:51 |
|
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|
mmomirovski
Сениор Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како што е секогаш, на крај повторно ќе се воспотави целосно затоплување во дипломатски односи... Нема вечни пријатели, нема вечни непријатели има само вечен интерес... за британската круна... така пишува пред влезот на салата на претставничкиот дом, односно долниот дом или house of commons, парлементот на UK...
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
srpski plackovci
prvo da si odi ambasadorov sega da si dojde nov jadni se, pojadni zdravje Изменето од anakin - 16.Ноември.2008 во 22:00 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Внеси реплика | страница <12345 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |